poze charlie parker dizzy gillespie

CHARLIE PARKER & DIZZY GILLESPIE

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 15 Noiembrie 2015 20:00

Categorii: Muzica si Concerte

Concertul are loc pe data de 15 Noiembrie, orele 20:00 la Sala Radio. Accesul în sală se face începând cu orele 19:30.



CHARLES PARKER, cunoscut si ca "Yardbird", sau mai simplu "Bird", a fost un saxofonist si compozitor American de Jazz de geniu.

Parker a fost un influent solist de Jazz si o figura marcanta in dezvoltarea stilului Be-Bop, un stil al Jazzului caracterizat de ritmuri ametitoare, tehnica virtuoasa si improvizatie. Parker a introdus idei armonice revolutionare. Tonul sau varia de la curat si penetrant, la dulce si sobru. Parker a fost poreclit inca de la inceputul carierei "Yardbird"; aceasta porecla, dar mai ales forma prescurtata "Bird", pe care a folosit-o pana la sfarsitul vietii, au inspirat titlurile a numeroase compozitii, precum “Yardbird Suite”, “Ornithology”, “Bird Gets The Worm” sau "Bird of Paradise". Parker a fost un icon pentru subcultura hipster si mai tarziu pentru celebra “Beat Generation”, personificand muzicianul de jazz ca si artist fara compromisuri si intelectual, mai degraba decat ca si entertainer.

JOHN BIRKS "DIZZY" GILLESPIE, a fost un trompetist, sef de formatie, compozitor si - ocazional - vocalist american de Jazz. Contributia sa la dezvoltarea acestui stil muzical a fost imensa.

Unul dintre cei mai mari trompetisti de Jazz din toate timpurile (unii spun ca cel mai mare!), Dizzy era un instrumentist atat de complex incat contemporanii sai au ajuns sa ii copieze pe Miles Davis or Fats Navarro, pana cand, abia la inceputul anilor ’70 Jon Faddis a reusit sa ii recreeze stilul. Bereta lui și ochelarii cu ramă groasa, stilul sau “scat” de a canta cu vocea, trompeta indoita si obrajii umflati, precum si personalitatea lui vesela au fost esențiale în popularizarea stilului Be-Bop.

In anii ‘40s, Gillespie, impreuna cu Charlie Parker, au devenit o figura majora in dezvoltarea bebop-ului si jazzului modern. El a invatata si influentat multi alti muzicieni, incluzandu-i pe Miles Davis, Clifford Brown, Arturo Sandoval sau baladistul Johnny Hartman.

Pe scena Salii Radio, intr-un concert tribut de exceptie vor urca: Ryan Carniaux (USA) - trompeta; Plume (USA) - saxofon alto; Mike Roelofs (NDL) - piano; Geraud Portal (FRA) - bass; Philippe Maniez (FRA) - drums;

Evenimentul Legends of Jazz: A CHARLIE PARKER & DIZZIE GILESPIE Tribute face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, unde anul acesta vor mai concerta:


BILETE
Biletele vor putea fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas) şi online pewww.eventim.ro si iabilet.ro.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 998
Cuvinte cheie: jazz , Evenimente Bucuresti
miriam miriam

Adaugat in urma cu 3134 zile, 29 Aug. 2015

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .