poze cobzality in concert 23 septembrie bucuresti club puzzle

Cobzality in concert– 23 septembrie, Bucuresti, Club Puzzle

Bucuresti , Bucuresti. Luni 23 Septembrie 2013 21:00
Piata Victoriei - Calea Victoriei 155, bloc D1, tronson 6, parter

Categorii: Muzica si Concerte

Cu bucurie de muzica buna anuntam debutul serilor MooNDay (Jazz, Blues and more) din Clubul Puzzle din Bucuresti! Incepand cu data de 23 septembrie, in fiecare seara de luni, clubul din Piata Victoriei va gazdui concerte de jazz, blues si proiecte speciale! Debutul MoonDay va fi desenat muzical de proiectul world music Cobzality.

Folclorul romanesc autentic, datinile si traditiile sunt motorul principal al acestui proiect. La acestea se alatura o vasta gama de instrumente de percutie, trompeta, caval, nai si sunete de sintetizator. Vocile si liniile melodice sunt inregistrari vechi unele dintre ele depasind jumatate de secol. Acest lucru este foarte important pentru ca se apropie foarte mult de esenta folclorului romanesc.

Numele Cobzality nu a fost ales la intamplare. La unison, istoricii muzicali si etnologii au cazut de acord ca daca un instrument traditional ar putea capata rangul de brand de tara, cobza ar fi primul care poate aspira la acest statut. Provenita din milenara lira traca, cobza face parte din cultura noastra nationala, din identitatea muzicala a poporului roman.


Cobzality incearca sa aduca o bucata din sufletul si spiritul romanesc, asa cum il percep semnatarii proiectului. „Ca sa stii incotro te indrepti, trebuie sa afli de unde vii. Romania nu inseamna doar azi. Prea prinsi sa traim in actualitate, uitam cine suntem, uitam lucruri valoroase, ne contrazicem personalitatea si ne infirmam identitatea.”- declara semnatarii proiectului, care cred ca au gasit o cale de a aduce in prezent vestigiile valoroase ale culturii romanesti.

Cu alte cuvinte, Cobzality este un proiect cu suflet romanesc, in care se imbina muzica traditionala veche cu sonoritati moderne. Este un proiect care scoate la iveala nestemate ale culturii nationale, pentru a le pune apoi in valoare pe un fond muzical modern.

Cobzality in concert
23 septembrie, ora 21:00
Puzzle Cafe Bistro & Live Events
Piata Victoriei - Calea Victoriei 155, bloc D1, tronson 6, parter, Bucuresti
liveinpuzzle.ro
facebook.com/liveinpuzzle
rezervari si info la telefon: 077 21 600 31

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 788
lunapr

Adaugat in urma cu 2456 zile, 16 Sep. 2013

Adaugat de LunaPR

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 21

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .