poze concert aniversar la bucure ti cu orchestra de muzica kazahstan
poze concert aniversar la bucure ti cu orchestra de muzica kazahstan poze concert aniversar la bucure ti cu orchestra de muzica kazahstan poze concert aniversar la bucure ti cu orchestra de muzica kazahstan

Concert aniversar, la București, cu orchestra de muzică Kazahstan

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 31 Iulie 2019 19:00 - Miercuri 31 Iulie 2019
Teatrul National, Sala Studio

Categorii: Muzica si Concerte

Institutul Cultural Turc „Yunus Emre“ / Yunus Emre Enstitüsü organizează la București un concert susținut de Orchestra de Muzică Populară„Kazahstan Tattimbet”, dedicat aniversării unui deceniu de la înființare. Concertul va avea loc miercuri, 31iulie 2019, de la ora 19:00, la Teatrul Național ''Ion Luca Caragiale '' Intrarea este gratuită dar accesul se face doar în baza unei rezervări la telefon 0726.084.204.

Institutul Cultural Turc „Yunus Emre“ / Yunus Emre Enstitüsü organizează la București un concert susținut de Orchestra de Muzică Populară„Kazahstan Tattimbet”, dedicat aniversării unui deceniu de la înființare. Evenimentul este conceput alături de Organizația Internațională a Culturii Turce (TÜRKSOY),cu sprijinul Ministerului Culturii și Turismului din Turcia, Ambasadei Republicii Turcia în România, Ambasadei Republicii Azerbaidjan în România, Ambasadei Republicii Kazahstan în România și Ambasadei Republicii Turkmenistan în România.
Concertul va avea loc miercuri, 31iulie 2019, de la ora 19:00, la Teatrul Național ''Ion Luca Caragiale '' Intrarea este gratuită dar accesul se face doar în baza unei rezervări la telefon 0726.084.204.
DESPRE ORCHESTRA DE MUZICĂ POPULARĂ KAZAHĂ TATTIMBET

În anul 1988, în regiunea Karagandı, a luat ființă, sub îndrumarea dirijorului Düysen Ükibaia, Orchestra de Muzică Populară Kazahă formată din 25 de persoane. După doi ani a fost redenumită ca și Tattimbet, după numele muzicianului de renume și maestrului în şertpeküyün (stil muzical dombra).

Între anii 1991 – 1994 dirijorul orchestrei a fost K. Saycanov. Ulterior, câștigătorul premiului de stat, Şamgon Kacıgaliyev, a venit la conducerea acesteia și, astfel, operele ”Abay” și ”Kız Jibek” au fost interpretate pentru prima dată sub formă de concert, fiind acompaniate de Orchestra de Muzică Populară Kazahă. Colaborarea cu un maestru experimentat precum Prof. Kacıgaliyev a influențat într-un mod pozitiv dezvoltarea orchestrei, dirijorul din acea perioadă, D. Ükibay, fiind premiat în anul 2001 la Prima Ediție a Concursului Dirijorilor Republicii.

Muzicienii emeriți din aceată orchestră au jucat un rol important în transfomarea organizației în academie, care a organizat concerte în țări precum S.U.A., Franța, Elveția, Suedia, Republica Cehă, Slovacia, Iran, Irak, Turcia, Rusia, Coreea de Sud.

Video: https://youtu.be/2ygbzIi-ge.

Intrat în activitate în anul 2009, Institutul Yunus Emre deţine mai mult de 58 de centre culturale în străinătate. și promovează Turcia, limba, istoria, cultura şi arta turcă. Institutul efectuează studii pentru predarea limbii turce în centrele culturale din străinătate, desfăşoară activităţi culturale şi artistice şi oferă sprijin pentru cercetările ştiinţifice.
În România Yunus Emre Enstitüsü a luat ființă în anul 2011 prin deschiderea celor două centre culturale din București și Constanța.
Parteneri media: București FM, Agerpres, Acasă, Catchy, PRwave, Iqool, 4arte, Fete de 10, inoras.ro, Feeder.
Pentru mai multe informații puteți contacta anca@creativearts.ro.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/895193570825259/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 639
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

anca spiridon

Adaugat in urma cu 1291 zile, 25 Iul. 2019

Adaugat de Miranda14747

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 94

Alte Evenimente din Bucuresti
martisoare faurite in romania

Martisoare faurite in Romania

Bucuresti, Bucuresti. 30 Ian 2023 - 10 Feb 2023
evenin jazz

Evenin` Jazz

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 23 Iulie 2023
petexpo targul dedicat animalutelor

PetExpo - targul dedicat animalutelor

Bucuresti, Bucuresti. 19 Mai 2023 - 21 Mai 2023
workshop de dezvoltare personala prin pictura de mandale la sed

WORKSHOP DE DEZVOLTARE PERSONALĂ PRIN PICTURĂ DE MANDALE – LA SED

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 19 Februarie 2023
  • Ai ceva de zis?

    .