poze concert cobzality fabrica

Concert Cobzality @Fabrica

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 12 Mai 2013 18:00
Str. 11 Iunie Nr. 50

Categorii: Muzica si Concerte

Cobzality un proiect muzical de folclor autentic ne invita la concert in Fabrica, duminica, 12 mai 2013.

Trupa Cobzality s-a lansat pe 1 decembrie 2012, odata cu videoclipul Paparuda ruda.

Numele Cobzality nu a fost ales la intamplare. La unison, istoricii muzicali si etnologii au cazut de acord ca daca un instrument traditional ar putea capata rangul de brand de tara, cobza ar fi primul care poate aspira la acest statut. Provenita din milenara lira traca, cobza face parte din cultura noastra nationala, din identitatea muzicala a poporului roman.

Cobzality incearca sa aduca o bucata din sufletul si spiritul romanesc, asa cum il percep semnatarii proiectului. „Ca sa stii incotro te indreti, trebuie sa afli de unde vii. Romania nu inseamna doar azi. Prea prinsi sa traim in actualitate, uitam cine suntem, uitam lucruri valoroase, ne contrazicem personalitatea si ne infirmam identitatea.”- declara semnatarii proiectului, care cred ca au gasit o cale de a aduce in prezent vestigiile valoroase ale culturii romanesti.


Florin Romascu (percutie), Robert Magheti (tobe), Sebastian Burneci (trompeta), initiatorii acestui proiect muzical, sunt cunoscuti atat datorita trupei Sistem (primii 2), cat si datorita proiectelor individuale.

Alaturi de ei, din Cobzality (www.facebook.com/Cobzality) mai fac parte Bianca Purcarea (voce), Victor Mihailescu (live programming) si Cristian Moroianu (nai & calusar). In concerte, li se vor alatura si alti muzicieni, virtuozi ai instrumentelor si ai cantecului traditional romanesc. Astfel, nu trebuie sa surprinda pe nimeni daca la un eveniment, elementul care domina scena este un instrument muzical. Poate fi un bucium sau naiul, poate fi cavalul sau chiar cobza, cea care a inspirat si denumirea proiectului muzical.

Cu alte cuvinte, Cobzality este un proiect cu suflet romanesc, in care se imbina muzica tradiționala veche cu sonoritati moderne. Este un proiect care scoate la iveala nestemate ale culturii nationale, pentru a le pune apoi in valoare pe un fond muzical modern.

INTRAREA – 15 LEI

Mai multe detalii: http://www.urban.ro

Pret bilet: 15 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 782
popadriana

Adaugat in urma cu 4004 zile, 08 Mai. 2013

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .