poze concert de gala la ateneul roman

Concert de Gala la Ateneul Roman

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 30 Septembrie 2017 19:00 - Sâmbătă 30 Septembrie 2017
Ateneul Roman, Strada Franklin Nr. 1

Categorii: Muzica si Concerte

Numar min/max participanti: 800/800

Pe data de 30 septembrie 2017, la ora 19.00 în Sala Mare a Ateneului Român va avea loc Concertul de Gală ce marchează Finala Concursului Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti – ediţia a VIII-a.

Competiţia este afiliată Concursului Internaţional George Enescu şi a devenit unul dintre cele mai importante repere culturale internaţionale ale României. Concursul Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti reuneşte anual 50 de tineri dirijori din toate colţurile lumii şi un juriu de excepţie. Anul acesta, in mod excepţional, Concursul s-a bucurat de sprijinul unei personalităţi muzicale marcante din România - Dan Dediu - care a compus pentru etapa a II-a lucrarea Elegia Minacciosa.

Talentatul solist Octavian Lup, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii George Enescu şi de cei trei finalişti ai competiţiei vor oferi publicului un concert unic, în cadrul căruia vor interpreta lucrări de Brahms, Sostakovici şi Strauss. Un concert dedicat maiestuozităţii şi splendorii geniului muzical, gala va fi o experienţă plină de inspiraţie.

Octavian Lup îşi începe activitatea muzicală la vârsta de 7 ani și studiază violoncelul la Liceul de Muzică ‚Sigismund Toduță’ din Cluj-Napoca. În anul 2010 devine absolvent al Universității Naționale de Muzică din București la clasa maestrului Marin Cazacu și își continuă studiile la Conservatorul Național Superior din Paris, unde îi are ca mentori pe celebrii violonceliști Roland Pidoux și Xavier Phillips. În prezent este doctorand şi profesor asociat la Universitate Națională de Muzică București De asemenea este prim violoncelist al orchestrei „Camerata Regală” şi membru al ansamblului „Orchestra Romană de Tineret”.

Biletele pentru concert se găsesc pe www.eventim.ro.


Evenimentul este organizat de Asociaţia Elite Art Club UNESCO (http://www.eliteart.org/), unicul reprezentant în România al Jeunesses Musicales International – cea mai amplă organizaţie non-guvernamentală dedicată tinerilor muzicieni din lume. Asociaţia desfăşoară, încă de la înfiinţarea sa în 2003, proiecte de anvergură şi înaltă calitate artistică în vederea promovării tinerilor artişti, expunerii valorilor culturale deja consacrate şi promovării culturale a României la nivel internaţional.

Proiect cofinantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administraţiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii
Mulţumim partenerului nostru principal, la Fântâna. Mulţumim SE-GES, IBIS Hotels, Hotel Cişmigiu şi Boutique du Pain.

Mai multe detalii: http://www.bucharestcompetition.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 842

Eveniment postat de organizator

amalia badescu

Adaugat in urma cu 2402 zile, 22 Sep. 2017

Adaugat de Amalia15324

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 16

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .