poze concert goran bregovic wedding and funeral orchestra

Concert GORAN BREGOVIC Wedding and Funeral Orchestra

Bucuresti , Bucuresti. Joi 20 Mai 2010 19:30
Zone Arena: str. Barbu Văcărescu nr. 164

Categorii: Muzica si Concerte

In deschidere vor concerta Viorica si Ionita din Clejani.

Goran Bregovic se descrie simplu ca un compozitor contemporan. De ce, atunci, sunetul său contemporan e atât de diferit de cel al altor compozitori contemporani? Pentru că Goran e din Balcani. Şi în Balcani contemporaneitatea e diferită.

Ce citeşte orchestra sa de nunţi şi înmormântări, compusă din suflători ţigani, voci tradiţionale bulgăreşti, chitară electrică, percuţie tradiţională, coarde şi cor bisericesc, în partiturile lui Bregovic? Ecouri ale nunţilor evreieşti şi ţigăneşti, incantaţii din muzica bisericească, ortodoxă şi catolică, invocaţii musulmane. Muzica sa provine din acea teribilă graniţă unde, secole de-a rândul, catolicii, ortodocşii şi musulmanii s-au războit şi au convieţuit. Muzică recunoscută instinctiv de spiritul nostru şi pe care trupul simte nevoia irezistibilă de a o dansa.

S-a născut la Sarajevo, din mamă sârboaică şi tată croat. După câţiva ani de studiu entuziast al viorii la conservator, Goran formează prima sa trupă, Bijelo Dugme, la vârsta de 16 ani. A ales chitara datorită succesului la fete pe care-l au chitariştii.După 15 ani de turnee maraton şi nesfârşite sesiuni de autografe, alătrui de Bijelo Dugme, Goran s-a săturat şi a decis că e momentul schimbării. S-a retras pentru a scrie muzica filmului ‘Timpul ţiganilor’, al lui Emir Kusturica.

După ce războiul din Iugoslavia a distrus multe visuri, Goran a ales exilul la Paris, locul de unde a început să colinde lumea, devenind cetăţean de onoare al oraşelor Buenos Aires, Tirana şi Atena şi obţinând titlul onorific de Doctor în muzică, al Universităţii din Sheffield.A sosit marele succes al soundtrack-ului pentru filmul Arizona Dream, urmat de altele la fel de răsunătoare – La Reine Margot şi Underground. De curând, Goran a scris muzica filmului Train de Vie, al lui Radu Mihăileanu, film aclamat la Veneţia, Sao Paulo, Berlin etc.Timp de mai bine de 10 ani, după renunţarea la rock, muzica lui Bregovic nu a fost cântată live. Începând din 1995, fără să abandoneze muzica de film şi de teatru, în paralel, Goran şi-a construit o nouă carieră interpretativă, alături de Wedding and Funeral Orchestra/Band. Repertoriul cuprinde piese celebre din muzica sa de film, interpretate live.

A colaborat cu mari artişti, cu stiluri variate şi proveniţi din diverse culturi: Iggy Pop, Ofra Haza, Cesaria Evora, Scott Walker, Sezen Aksu, George Dalaras, Kayah şi mulţi alţii.

Biletele pentru concertul Goran Bregovic din Romania au fost puse in vanzare la urmatoarele categorii de preturi: Categoria I - 350 RON
Categoria II - 295 RON
Categoria III - 245 RON
Categoria IV - 145 RON
Categoria V - 95 RON
Categoria VI - 75 RON.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 3440
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Bucuresti
iulia kacser

Adaugat in urma cu 5131 zile, 07 Apr. 2010

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .