poze concert gypsy blues la arcub

Concert Gypsy Blues la ArCub

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 1 Noiembrie 2014 20:00

Categorii: Muzica si Concerte

Seara de concert la Sala Arcub din capitala

Sambata, 1 noiembrie, in cadrul seriei de concerte bilunare Jazzaj la ARCUB, va avea loc concertul „Gypsy Blues“, sustinut de Emil Bizga (trompeta), Marius Vernescu (pian), Toma Zaharia Tomita (bas) si Tudy Zaharescu (tobe).



Cunoscutul trompetist american de origine romana, Emil Bizga, este unul dintre cei mai apreciati artisti ai muzicii de gen. De-a lungul carierei sale, a urcat pe aceeasi scena cu nume mari ale jazzului international precum Ray Charles, Jimmy Cobb, Paquito D’Rivera, Rick Dellarata, Michael T.A. Thompson sau Chris Sullivan. Totodata, muzicianul a sustinut si concerte solo sau alaturi de Orchestra Niedersachen Jazz, Bucharest Radio Big Band si Opera din Hanovra. Prin bogata sa experienta muzicala si prin daruirea cu care interpreteaza, Emil Bizga a trezit admiratia celebrului Tony Bennett, jazzmanul care a castigat cincisprezece premii Grammy, doua premii Emmy si a vandut peste 50 de milioane de inregistrari in intreaga lume, acesta devenind un apropiat al artistului roman, caruia i-a pus la dispozitie propriul studio de inregistrari.



Marius Vernescu, unul dintre talentele remarcabile ale jazzului european si castigator al marelui premiu Montreux Jazz Festival, Piano Competition (2002), Tudy Zaharescu, unul dintre cei mai valorosi bateristi de jazz ai momentului, Toma Zaharia, cel mai solicitat contrabasist de muzica lautareasca, si Emil Bizga vor aduce in fata publicului bucurestean un proiect recent, infiintat in toamna anului 2013: „Gypsy Blues“, un concept ce are la baza ideea de „Bent and Blue Notes translated into the language of contemporary jazz“. Concertul este o alunecare intre tonalitatile majore, care inseamna fericire, si tonalitatile minore, care trimit catre tristete.



In cadrul concertelor Jazzaj, pe scena Salii ARCUB, au fost prezenti artisti renumiti ai jazzului, precum Maria Raducanu si Krister Jonsson, Vali Racila si Balkanamera Jazz Quartet, trupa Arifa, Rares Totu si A.G. Weinberger.
Cat costa?
Biletele pot fi achizitionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batiste nr. 14) sau online pe bilete.arcub.ro.
Preturi: 45 lei (Categoria I) si 35 lei (Categoria II). Elevii si studentii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei.

Mai multe detalii: http://www.orasulm.eu/

Pret bilet: 25 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 768
george

Adaugat in urma cu 3467 zile, 27 Oct. 2014

Adaugat de georgepopa

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3474

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .