poze concert ig henneman si ab baars la universitatea nationala de muzica

Concert Ig Henneman si Ab Baars la Universitatea Nationala de Muzica

Bucuresti , Bucuresti. Joi 7 Februarie 2013 19:00
Str. Ştirbei Vodă 33

Categorii: Muzica si Concerte

Ig Henneman si Ab Baars – concert, Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, sala George Enescu, joi 7 februarie 2013, ora 19.

Ab Baars și Ig Henneman sunt printre cei mai de seamă reprezentanți ai scenei muzicii improvizate din Olanda. Concertele lor se bazează pe compoziții proprii și pe material complet improvizat. Duo-ul Baars-Henneman s-a născut în 1999 la festivalul “ControIndicazioni” de la Roma și de atunci au participat la numeroase festivaluri internaționale, sustinând concerte și turnee în Olanda, Germania,Italia , Japonia, Canada, Brazilia, Norvegia, sau recent în Statele Unite
Ab Baars cânta la saxofon tenor, clarinet și shakuhachi, fiind leaderul propriilor sale formații Ab Baars Trio și Quartet. De câteva decenii este membru în celebra ICP Orchestra condusă de alte două nume mari ale scenei muzicii creative olandeze: Misha Mengelberg și Han Bennink. Un maestru al formei, Ab Baars oferă tot ceea ce e mai bun în muzica improvizatorică olandeză . Deși regăsim arareori în ea ritmuri de swing, muzica lui Ab Baars este mereu catchy și asta pentru că se raportează mereu la esență și are întotdeauna un sunet clar, distinct.
Ig Henneman, violistă și compozitoare, este lidera unor grupuri de radical free improvisation, jazz, muzică contemporană. A scris muzică pentru film și teatru, iar ca muzician improvizator formațiile sale de bază au fost Ig Henneman Sextet, Duo Baars-Henneman și Queen Mab Trio.
Concertul de la București este primul din acest Romanian tour, fiind urmat de alte două concerte la Timișoara și Oradea.
Evenimentul este susținut de Centrul de Muzică electroacustică si Multimedia (CMeM) și Universitatea Națională de Muzică din București.

Mai multe detalii: http://www.feeder.ro

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 2681 zile, 30 Ian. 2013

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .