poze concert jazz capriel dedeian trio

Concert Jazz - Capriel Dedeian Trio

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 26 Ianuarie 2018
Louisiana Bistro, Drumul Taberei 18

Categorii: Muzica si Concerte

Vineri 26 Ianuarie, Louisiana Bistro vă invită la un concert de jazz alături de Capriel Dedeian Trio, un trio alcătuit din Capriel, Catalin Razvan (un vechi prieten si colaborator apropiat) si tanara Anamaria Maranda (o voce deosebita si un talent care confirma mai mult de la concert la concert).

Concert Jazz - Capriel Dedeian Trio
Vineri 26 Ianuarie, Ora 20:00, Louisiana Bistro
Suport Artisti: 20 Lei
Rezervari: 0731 497 007 / contact@louisianabistro.ro

Vineri 26 Ianuarie, Louisiana Bistro vă invită la un concert de jazz alături de Capriel Dedeian Trio, un trio alcătuit din Capriel, Catalin Razvan (un vechi prieten si colaborator apropiat) si tanara Anamaria Maranda (o voce deosebita si un talent care confirma mai mult de la concert la concert).

Așa cum ne-au obișnuit, artiștii vor interpreta piese standard de jazz din diverse perioade si stiluri, de la clasic la funk, rearanjate pentru formula de trio.

Capriel Dedeian (de etnie armeana, nascut la 19 decembrie 1960, la Bucuresti-membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din România), se recomanda drept un artist activ si plurivalent în ambientul viatii muzicale a Capitalei României.
În primul rând, ghitarist de jazz, crescut într-un mediu familial propice receptarii artei sunetelor (tatal lui fiind clarinetist iar fratele, Garbis Dedeian – saxofonist de prim rang, sef de formatie, compozitor si aranjor). În numeroasele sale aparitii pe scene românesti, ca si pe cele straine, Capriel Dedeian a colaborat cu interpreti cunoscuti precum saxofonistii Dan Mândrila, Nicolas Simion, Catalin Milea si desigur, Garbis Dedeian, pianistii Mircea Tiberian, Johnny Raducanu, Ion Baciu Jr. și mulți alții. In anul 2010 a obtinut în cadrul Galei premilor de jazz oferite de fundatia Muzza premiul confirmarea anului (Capriel Dedeian & Jazz Challange) si in 2015 premiul pt CD-ul etno-jazz al anului alaturi de "Ethnotic Project" al carui membru este.
O alta preocupare a muzicianului si compozitorului Capriel Dedeian a fost si este muzica de film si teatru.

Anamaria Maranda este absolventa de Conservator, cunoscuta publicului pentru proiecte muzicale dintre cele mai diferite (jazz, folk, muzica traditionala greceasca, pop, muzica bizantina). ”Ce se ridica la suprafata din muzica Anei e o forta delicata, o senzualitate cuminte. Cu un ambitus larg, e în stare si de note joase, cu textura vâscoasa, rostite întins si cu putere, dar si de sfichiuiri de jazz, de jocuri si volute fine asternute languros”.
Anamaria a fost premiată anul acesta pentru debutul său în cadrul Galei Premiilor Jazz organizate de Fundația Muzza împreună cu ICR.

Catalin Razvan, bassist de jazz cu state vechi in peisajul muzical romanesc, a colaborat cu marea majoritate a muzicienilor de jazz din Romania din toate generatiile. Are si colaborari cu muzicieni din alte zone stilistice ca "Timpuri noi", George Baicea, Eugen Mihaescu (Axa Project) samd. Membru al Uniunii Compozitorilor si profesor la Academia de muzica din Bucuresti Catalin Razvan ramane unul dintre cei mai solicitati basisti din Romania si unul din cei mai versatili muzicieni din generatia lui.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2618
Cuvinte cheie: jazz , Evenimente Bucuresti
daniela

Adaugat in urma cu 2263 zile, 17 Ian. 2018

Adaugat de daniela dulce

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3087

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .