poze concert jazzaj la sala arcub

Concert Jazzaj la Sala ArCub

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 22 Martie 2014 20:00
Str. Batistei Nr.14

Categorii: Muzica si Concerte

Seara de concert la Sala ArCub din capitala

In ziua de 22 martie, de la ora 20.00, pe scena Salii ARCUB din Str. Batiste nr. 14, Vali Racila si Balkanamera Jazz Quartet ne vor purta pe ritm deBlues de la Mississippi la Levant si inapoi.
Cunoscut de cei apropiati drept SirBlues, un joc de cuvinte care se traduce prin „servesc blues-ul“, artistul canta blues traditional acustic folosind mai multe chitari, respectiv mai multe acordaje si tehnici diferite, precum slide saufingerpicking. Pasiunea lui Vali Racila pentru blues acustic vine din faptul ca, desi este o muzica simpla din punct de vedere armonic, ea are la baza maiestria de a te acompania singur. Asa se explica de ce, in timpul concertelor, muzicianul refuza sa se foloseasca de tehnici moderne, precum pedale sau efecte de chitara, chiar daca nu poate renunta la cabluri si amplificatoare.

Balkanamera Jazz Quartet este un proiect muzical initiat in anul 2010 de catre bateristul si percutionistul de jazz si blues, Corneliu Stroe. in prezent, trupa reuneste patru cunoscuti muzicieni: Corneliu Stroe (baterie-percutii latino&balcano), Liviu Marculescu (trombon-duduk, percutii, aranjamente muzicale si compozitii) Elena Gatcin (pian si voce), Eugen Amarandei (contrabas electric si sax baritone). Stilul Balkanamera este o fuziune spectaculoasa si originala intre jazz-ul latino-american si sonoritati balcanice, cu piese standard de jazz, blues si funky, orchestrate in maniera proprie, cu teme etno din zona Dobrogei si Balcani si influente grecesti, turcesti, armenesti, aromane sau arhaice romanesti din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea.

In seara de 22 martie, pe scena de la ARCUB, Vali Racila va sustine un recital sensibil de blues traditional, cu o puternica amprenta personala si o interpretare unica, in vreme ce Balkanamera Jazz Quartet le va oferi celor prezenti un show dinamic cu improvizatii originale, cu solo-uri explozive de percutii latino si orientale.

Recitalurile Blues de la Mississippi la Levant succed concertul „Naufragii de martie“, sustinut de Maria Raducanu si chitaristul suedez Krister Jonsson, care s-au bucurat de un succes remarcabil in ziua de 8 martie, cand s-a dat startul sesiunii muzicale Jazzaj la ARCUB.

Biletele sunt intre 25-45 LEI

Mai multe detalii: http://www.bestmusic.ro/

Pret bilet: 25 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 669
popadriana

Adaugat in urma cu 3683 zile, 20 Mar. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .