poze concert lucian ban mircea tiberian toma dimitriu bucuresti

Concert Lucian Ban, Mircea Tiberian, Toma Dimitriu - Bucuresti

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 17 Decembrie 2016 19:30

Categorii: Muzica si Concerte

Artist In Residence închide stagiunea de jazz din acest an cu un concert extraordinar, în două părți, unde vor urca pe scenă trei pianiști români de excepție: Lucian Ban, curatorul și artistul în rezidență al acestei stagiuni, va susține un recital de pian solo tribut - Mr Joy, a celebration of Paul Bley, iar Mircea Tiberian și Toma Dimitriu vor delecta publicul prezent cu un rar concert de jazz la două piane - The Pale Dot. Concertul va avea loc pe data de 17 decembrie 2016, la Sala Mare ARCUB.

Acces General - 50 lei
Elevi, studenți, pensionari - 25 lei
Pianistul Lucian Ban, curatorul primei stagiuni de jazz din noul program Artist in Residence, va susține un recital de pian solo dedicat celebrului pianist Paul Bley, unul dintre veritabilii vizionari ai jazzului, ce a contribuit decisiv, în anii 60, la eliberarea pianului de constrângerile limbajului be-bop, influențând generații întregi de pianiști.
Poate mai mult decât oricine altcineva, Paul Bley simbolizează intreaga istorie a pianului în jazz – de la tradiție la avangardă. În concertul de la București, Lucian Ban va interpreta piese și compoziții asociate cu Paul Bley și o serie de improvizații inspirate de universul artistului. „Alaturi de Thelonious Monk, Abdullah Ibrahim și Andrew Hill, Paul Bley a avut o influență covârsitoare asupra stilului și conceptului meu muzical”,marturisește Lucian Ban.
Colaborarea dintre Mircea Tiberian, o figură promeninentă a jazz-ului din România contemporană și tânărul pianist Toma Dimitriu reprezintă unul dintre cele mai interesante proiecte și documente discografice din jazz-ul ultimelor decenii în Romania.
În prima parte a concertului din 17 Decembrie, cei doi pianiști vor continua live explorarea acestui unic format într-un rar concert de jazz la două piane, parte din seria Artist in Residence la ARCUB. Piese de pe discul The Pale Dot editat de Fiver House Records vor fi alternate cu noi improvizații și compoziții ce ilustrează plaja stilistică a jazz-ului în sec XXI – de la tradiție la avangardă.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 529
Cuvinte cheie: jazz , Evenimente Bucuresti
miriam miriam

Adaugat in urma cu 2683 zile, 15 Dec. 2016

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .