poze concert luiza zan istvan gyarfas la sala arcub bucuresti

Concert Luiza Zan & Istvan Gyarfas la Sala ArCub, Bucuresti

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 14 Februarie 2015

Categorii: Muzica si Concerte

Seria de concerte Jazzaj la ARCUB reincepe sambata, 14 februarie, la ora 20.00, cu concertul Amor em Paz, sustinut de Luiza Zan (voce si percutii) si István Gyárfás (chitara).

De-a lungul anilor, Luiza Zan s-a afirmat ca o cantareata multilaterala, cu radacini solide in muzica de jazz, dar si cu influente puternice din muzica clasica, pe care a studiat-o si indragit-o in liceu si apoi in facultate.

A cantat alaturi de nume sonore din Romania si din afara tarii, dintre care amintim: Sorin Romanescu, Mircea Tiberian, Pedro Negrescu, Romeo Cosma, Ion Baciu Jr, Mihai Iordache, Alex Man, Abert Tajti, Liviu Butoi, Nicolas Simion, Arthur Balogh, Catalin Milea, Sebastian Burneci, Vlad Popescu, precum si Rick Condit, Dave Stamps, Petras Geniusas, Corinne Chapelle, István Gyárfás, Berkes Balazs, Peter Sarik si altii.

A castigat numeroase premii la concursurile autohtone de jazz, pasiunea pentru competitie aducandu-i, totodata, si premiul al II-lea la Shure Jazz Voice Competition, din cadrul Festivalului de Jazz din Montreux, cel mai vechi festival din Europa si unul dintre cele mai aclamate din lume.

István Gyárfás este un maestru absolut al chitarei cand vine vorba de modern swing. In octombrie 2013 a uimit publicul legendarului club londonez 606, cantand alaturi de Natalie Williams. De asemenea, a colaborat cu nume sonore, precum Ed Thigpen, Peter Erskine, Ken Peplowski, George Duke, Scott Hamilton si regretatul Herbie Mann. A participat la numeroase festivaluri din Europa, Kenya si Indonezia, avand alaturi artisti precum Joe Muranyi, Carol Class, Sidney Ellis, Agostino DiGiorgio, Tommy Vig, Bosko Petrovic, Eldad Tarmu si Kim Hutchcroft.

In 2014, a fost numit „chitaristul anului” in cadrul premiilor oferite de jazzma.hu, cea mai prestigioasa revista de jazz din Ungaria.

In cadrul concertelor Jazzaj, pe scena Salii ARCUB, au fost prezenti artisti renumiti ai jazzului, precum Maria Raducanu si Krister Jonsson, Vali Racila si Balkanamera Jazz Quartet, trupa Arifa, Rares Totu, A.G. Weinberger, Ozana Barabancea, Emil Bizga si Nicolas Simion Trio feat. Kruno Levai si Sorin Romanescu.

Biletele pot fi achizitionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batiste nr. 14) sau online pe bilete.arcub.ro.
Preturi: 45 lei (Categoria I) si 35 lei (Categoria II). Elevii si studentii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 858
Cuvinte cheie: jazz , Evenimente Bucuresti
miriam miriam

Adaugat in urma cu 3335 zile, 10 Feb. 2015

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .