poze concert mihai iordache si paolo profeti la plastilina

Concert Mihai Iordache si Paolo Profeti la Plastilina

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 12 Septembrie 2014 20:00

Categorii: Muzica si Concerte

Seara de concert in Plastilina din capitala

Vineri, 12 septembrie, 20:00, Asociatia Culturala Imbold va invita la AntrenArt #3 cu un „duel” al saxofoanelor: Mihai Iordache si Paolo Profeti.

Cei doi muzicieni ne vor povesti despre muzica din Romania versus cea din Italia si despre cum e cariera de saxofonist.

Mihai Iordache ne va vorbi despre viata de artist din Romania si ne va arata cateva trucuri si jocuri cu saxofonul. De asemenea, artistul ne va spune despre casa lui de discuri si despre cum e sa fii curator de muzica. Paolo ne va spune despre cum e sa oscilezi intre publicul roman si cel italian, despre cum e viata de artist in Romania si ne va face cateva demonstratii live la saxofon.

Ne vedem vineri, la 20:00, Plastilina, Olari 8
Fara Taxa de Participare, 30 locuri disponibile.
inregistrare: 0755 084 084

Saxofonistul Mihai Iordache a inceput sa cante la saxofon la inceputul anilor ‘90, fiind fascinat de sunete inca din copilarie. Primele lui influente au fost Charlie Parker, Leen Konitz si Ornette Coleman. S-a lansat cu un solo intr-una din melodiile formatiei rock Timpuri Noi, apoi a cantat alaturi de alti muzicieni de jazz sau de rock in perioada anilor ‘90, inclusiv cu pianistul Harry Tavitian – cu care a inregistrat doua albume, Axis Mundi si Balcaz- cu pianistul Lucian Ban, chitaristul Sorin romanescu, bassistul Vlaicu Golcea, trombonistul Tom Smith si cantareata Marta Hristea.

In 2003 si-a intemeiat propria formatie, Iordache, initial inspirata de Sun Ra Arkestra. Formatia a inregistrat patru albume: Friday – alaturi de Tom Smith (2003), Dissipatin’ (2005), One life left (2012) si Garden Beast(2014). Iordache a cantat in cele mai multe dintre cluburile si festivalurile romanesti, cum ar fi Stufstock, Jazz and more, Green Hours International Jazz Fest si Garana Jazz Fest, dar si in afara Romaniei, inclusiv in Ungaria, Belgia, Luxemburg si Israel. De asemenea, incepand cu anul 2003, Iordache canta la saxofon, flaut si la tamburina cu formatia de indie rock Kumm.

Paolo Profeti, tanar si talentat saxofonist si compozitor italian stabilit in Romania, canta alaturi de muzicieni romani dintre cei mai vizibili. Universul de referinta al „laboratorului lui muzical" il reprezinta o panorama ampla cu mixuri intre zona latina si muzica contemporana europeana, dar si nuante funky.

AntrenArt cuprinde o serie de discutii informale de cate 25 minute cu antreprenori, designeri sau artisti care vor deconstrui inspirational evolutia proiectelor lor si vor sublinia momente cheie, amenintari, tips and tricks in procesul antreprenorial. Fiecare prezentare este urmata de o sesiune de Q & A.

Mai multe detalii: http://www.bestmusic.ro/

Pret bilet: 30 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 943
popadriana

Adaugat in urma cu 3525 zile, 30 Aug. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .