poze concert samanul mut in control

Concert Samanul Mut in Control

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 14 Mai 2014 21:00
Str.Constantin Mille 4

Categorii: Muzica si Concerte

Seara de concert in Club Control din capitala

Simion Bogdan-Mihai (cobza, voce) prezinta: „Samanul mut”, episodul al IV-lea, performance cu muzici de traditie orala. Invitati: Anatol Cazanoi (tambal), Cosmin Serban (acordeon), Tudor Amarandei (acordeon, tilinca, voce)
Muzica poate fi de ceremonial sau de societate, atat culta, cat si populara. Dar care a fost influenta pe care muzica a exercitat-o asupra comunitatilor romanesti de la Sud si Est de Carpati?

Poate ca aceste mici notite dureroase o sa ii ajute pe cei ce, dupa mine, se vor zvarcoli sau poate vor fi pur si simplu desconsiderate. Poate ca voi fi ars pe rug pentru ele. Ce-i drept, nu o sa renunt niciodata la convingerile mele. Vineri ne cunoastem. Cu gulere albe si camasi negre. Sambata ne despartim. Ne vedem la o proiectie cu peste 100. Dar ne impacam noi luni. Lautari din 1900 pana in 2000 si multa muzica din satele si comunele din Olt, Dolj si Gorj. Ce-i cu politicile astea culturale? Sunteti senili cu totii? Sper ca intalnirile noastre sa va fie de folos. Nu-mi mai stricati muzica!!! Lautari de Bucuresti.

Samanul mut nu vrea o muzica noua, de sorginte euro-americana desi se mai foloseste de ea ca un ghid pentru intalnirea cu instrumentele sale. De la tambalul dezvoltat din santur-ul persan, ce apare in majoritatea tarilor europene in jurul sec. XI, dar devine popular sute de ani mai tarziu, la acordeonul aparut la jumatatea sec. XIX in Europa de Vest si ajuns si prin comunele din Regat, pana la bizara tilinca, practic o teava de lemn, fara gauri, instrument ce poate fi gasit in basoreliefurile culturilor mesopotamiene, supravietuind astazi in nordul Transilvaniei si in Bucovina. Cobza tempereaza putin muzica si ii da o batranete care o indulceste.
Cat costa?
Intrare: 15lei.

Mai multe detalii: http://www.orasulm.eu/

Pret bilet: 15 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 810
popadriana

Adaugat in urma cu 3608 zile, 12 Mai. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .