poze concert tapinarii

Concert Tapinarii

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 21 Octombrie 2009 21:43
Iron City Club

Categorii: Muzica si Concerte

Folk, frate!

Trupa Ţapinarii s-a format în anul 2001. Cosmin Covei făcuse un filmuleţ-portret, avîndu-l ca protagonist pe piticul stripper din 'The office'. A picat examenul, student fiind la Facultatea de Regie a Universităţii Hyperion şi, a fost obligat să facă un film cu Ion Dolănescu. Apoi a fost compusă şi piesa 'Sunt fericit', iar filmuleţul s-a transformat în videoclip muzical. Cenzurat de MCM şi TVR2 la acea vreme, din cauza faptului că protagonistul apărea destul de sumar îmbrăcat, doar în chiloţi, 'Sunt fericit' a avut premiera pe Atomic în noaptea de înviere în 2001. Difuzat de 11 ori doar într-o oră la 'Metropolis', ceea ce a însemnat un record de difuzare, la ceva timp de la premieră videoclipul a avut un mare succes. Aşa că la primul lor concert din august 2001, Ţapinarii au umplut pînă la refuz tot ceea ce era de umplut.


A urmat videoclipul piesei 'Unde eşti', cu o fată supraponderală care cade de pe bloc, iar lansarea primului album a avut loc pe 17 octombrie 2001 în Green Hours, iar la lansare a participat şi piticul Marcel Ungureanu, care a oferit şi un număr scurt de striptease. Au mai urmat concerte şi, în noiembrie 2002, s-a lansat albumul 'Idei Preconcepute'. Acesta a fost considerat un album misogin şi a fost dat drept exemplu de Mona Musca pentru campania sa, împotriva violenţei în familie. Numai că ea nu înţelesese că Ţapinarii doar atrăgeau atenţia asupra unui lucru, care nu însemna neapărat că e bine sau rău.


În iunie 2003 s-a lansat videoclipul piesei 'Sfârşit şi început de lume', dar nu a fost foarte difuzat deoarece a fost semnată o exclusivitate cu MTV-ul şi nu s-a putut da în altă parte. Iar MTV-ul nu l-a difuzat decît de vreo două ori. În toamna lui 2003, a apărut şi cel mai nou clip al trupei Ţapinarii pentru piesa 'Embargo pe creier', de pe albumul 'Utopia'. Clipul a fost preluat după filmul de licenţă al lui Cătălin Şaizescu: 'Zâmbiţi, vă rog, că e gratis', cu Ernest Maftei în rolul principal. Videoclipul a fost difuzat de Atomic.


Avanpremiera albumului 'Utopia' a avut loc în Art Jazz club pe 27 septembrie 2003, iar printre invitaţi s-au numărat: Ada Milea, Dani Fat şi Florin Chilian. Lansarea a avut loc pe 8 octombrie, tot în Art Jazz club, dar de data aceasta fără invitaţi. Locaţia a fost plină pînă la refuz. Albumul 'Utopia' a fost epuizat, în mai puţin de o lună.

Ţapinarii sînt: Adrian Tănase - voce subţire, chitară şi Cosmin Covei - voce groasă


Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 727
Cuvinte cheie: jazz , Evenimente Bucuresti
iulia kacser

Adaugat in urma cu 5275 zile, 19 Oct. 2009

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .