poze concierto de sol y luna la institutul cervantes

Concierto de sol y luna la Institutul Cervantes

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 15 Martie 2013 19:00
Institutul Cervantes din Bucuresti (Bd. Regina Elisabeta 38)

Categorii: Muzica si Concerte

Al doilea concert din seria "VIVA LA GUITARRA" are loc vineri, 15 martie 2013, ora 19.00, la Institutul Cervantes.

Vineri, 15 martie 2013, ora 19.00, publicul iubitor de chitara este asteptat la Institutul Cervantes, pentru al doilea concert din seria “VIVA LA GUITARRA”. Protagonistii serii sunt Olivia Iancu si Claudiu Lobont, care vor oferi un “concert de soare si luna”, cu lucrari semnate de Santiago de Murcia, Antonio Soler, Manuel de Falla, Joaquín Rodrigo.

Recitalul are loc in sala Auditorium a Institutului Cervantes din Bucuresti (Bd. Regina Elisabeta 38). Intrarea este libera.

Duo-ul format din Olivia Iancu si Claudiu Lobont a luat fiinta in anul 2007, an in care cei doi au absolvit cursurile clasei de chitara a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti. De atunci au sustinut numeroase recitaluri, atat cu chitarele, cat si cu instrumentele istorice lauta si teorba, prezentand programe variate – de la muzica veche la muzica contemporana. Lucrarile cantate sunt in mare majoritate propriile trascriptii si aranjamente.

Olivia Iancu a absolvit Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti (UNMB) – Facultatea de Interpretare Muzicala, specializarea Chitara Clasica, in anul 2007. In 2009 a obtinut masteratul la UNMB specializarea Stilistica Interpretativa – Muzica de Camera, iar din 2011 este doctoranda la aceeasi universitate. Incepand cu anul 2008 este preparator la Universitatea din Pitesti, Departamentul de Arte. A obtinut burse de merit si de studiu, printre care bursa Erasmus la Hochschule für Musik „Franz Liszt” Weimar, Germania, profesor Thomas Zawierucha. A urmat cursuri de maiestrie cu profesorii: Carlo Marchione (Italia), Costas Cotsiolis (Grecia), John Duarte (Anglia), Pavel Steidl (Olanda), Joaquin Clerch (Cuba), Josepf Urshalmi (Israel), Ioana Gandrabur (Canada), Gerhard Reichenbach (Germania), Bosko Radojkovic (Serbia), Harvey Hope (Anglia), Alexis Mouzourakis (Grecia), Susana Prieto (Spania), Thomas Müller Pering (Germania). Este laureata a olimpiadelor si festivalurilor nationale de specialitate si a sustinut numeroase recitaluri.

Claudiu Lobont a absolvit Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti – Facultatea de Interpretare Muzicala, specializarea Chitara Clasica, in anul 2007. In 2009 a obtinut masteratul la UNMB specializarea Stilistica Interpretativa – Muzica de Camera, iar din 2012 este doctorand la aceeasi universitate. A studiat elemente de Teoria Muzicii cu prof. Petre Ștefanescu. A facut muzica/ilustratie muzicala pentru diverse proiecte culturale (teatru, film, dans, arte plastice, fotografie).

Concertul de vineri, 15 martie 2013, face parte din stagiunea extraordinara VIVA LA GUITARRA care isi propune, timp de 6 luni, sa ofere publicului roman noi prilejuri de intalnire cu acest instrument atat de indragit si suta la suta spaniol, facut, asa cum scria Nicolás María López intr-un eseu publicat in 1901, dupa chipul si asemanarea sufletului popular. Stagiunea VIVA LA GUITARRA are loc in perioada ianuarie – iunie 2013 si este organizata de Asociatia Culturala Kitarodia in parteneriat cu Institutul Cervantes, cu sprijinul fabricii de instrumente HORA SA din Reghin.
………………………………………………………………………………………………

Acest concert era programat initial in data de 27 februarie 2013, dar nu s-a putut desfasura la acea data din cauza unei pene de curent care a afectat bulevardul Elisabeta din Bucuresti timp de multe ore in seara respectiva. Prin urmare, a fost reprogramat pentru vineri, 15 martie 2013.

Mai multe detalii: http://www.kitarodia.ro/2013/01/concierto-de-sol-y-luna/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 927

Eveniment postat de organizator

Adaugat in urma cu 4054 zile, 14 Mar. 2013

Adaugat de kitarodia

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 56

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .