poze gala folclorului romanesc evenimentul de traditie al anului

Gala Folclorului Romanesc, evenimentul de traditie al anului

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 19 Octombrie 2018 19:00 - Vineri 19 Octombrie 2018
Strada Ion Campineanu 28, Sala Palatului - Bucuresti

Categorii: Muzica si Concerte

“Gala Folclorului Romanesc – Dansul, Muzica, Portul” aduce un crampei din frumusetea traditiilor romanesti pe scena Salii Palatului in data de 19 octombrie 2018. Nume sonore precum Daniela Condurache, Cornelia si Lupu Rednic, Niculina si Angelica Stoican, Victorita si Alina Lacatusu si Dani Busnea sunt capul de afis al unui eveniment de suflet. Alaturi de acestia, vor incanta publicul Constantin, Antonio si Marius Magureanu, Nemuritorii, Ramona si Petrica Vita, Valeria si Traian Ilea, Ruxandra Pitulice, Gheorghe Rizea si Jeni Nicolau. Evenimentul va fi prezentat de Varul Sandel.

Spectacolul prezinta si Ansamblul Folcloric “Maria Tanase” cu o exceptionala traditie si apreciat la nivel national. Valoarea Ansamblului Folcloric "Maria Tănase" a fost recompensată la festivalurile naţionale şi internaţionale din Grecia, Egipt, Franţa, Italia, Germania, Spania, Bulgaria, Iugoslavia, Turcia şi Iran.
Identitatea unui popor rezida in cultura sa si in istorie. Folclorul romanesc este unul dintre cele mai iubite si apreciate la nivel international. Cantul popular aduce cu sine nu doar satul romanesc, fiind puntea peste vreme si vremuri. El vorbeste despre cele mai pure si intense sentimente umane: dragoste, ura, dor, bucurie, tristete - cu referire la familie, tara, neam, episoade de viata. Dar folclorul romanesc nu inseamna doar cantec, el isi evoca frumusetea prin costumele populare. Ca si ritmul muzical si accentul interpretului, costumul vorbeste despre zona tarii pe care cu mandrie artistul o aduce in fata publicului. Nu exista dans mai frumos decat Calusarii, cantec mai intens decat “Sarba olteneasca”, costum mai viu decat cel din Maramures decat cele asemenea lor din restul zonelor Romaniei. Si asta pentru ca Tara Romaneasca are cantece populare, dansuri folclorice si porturi specifice de o frumusete rara si care nu suporta departajare!
Bilete:
Categoria 1 - 200 lei
Categoria 2 - 175 lei

Categoria 3 - 125 lei

Categoria 4 - 100 lei

Categoria 5 - 80 lei

Categoria 6 - 50 lei
Ele pot fi achizitionate online pe eventim.ro, bilete.ro, bilet.ro, iabilet.ro, blt.ro si myticket.ro si de la casa de bilete a Salii Palatului.

Mai multe detalii: https://www.iabilet.ro/bilete-gala-folclorului-romanesc-dandul-muzica-si-portul-la-romani-33937/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 863
Cuvinte cheie: Bucuresti
whitestarpr

Adaugat in urma cu 779 zile, 16 Apr. 2018

Adaugat de WhiteStarPr

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 18

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .