poze hot club de bucharest in club acuarela

Hot Club de Bucharest in Club Acuarela

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 26 Aprilie 2013 20:00

Categorii: Muzica si Concerte

Trupa jazz Hot Club de Bucharest concerteaza la Acuarela vineri, 26 aprilie, orele 20:00, la a sasea editie Jazz de Mansarde.

Hot Club de Bucharest a luat fiinta in 2008 din pasiune pentru muzica legendarului chitarist Django Reinhardt si face parte din marea familie manouche, reteaua Hot Club din intreaga lume formata in onoarea cvintetului Hot Club de France initiat de marele Django Reinhardt.

Liderul trupei, Malin Cristache, ia contact prima oara cu jazz manouche datorita concertului „jazz á Vienne” 2002 cu Bireli Lagrene. De atunci, au urmat cinci ani de cautari pentru a forma un grup de jazz manouche in Romania. Dupa multe modificari, devine un grup stabil si omogen: Malin Cristache - leader chitara, Andrei Gingirof - chitara, Ionut Virlan - contrabas, formand un trio cu un repertoriu din ce in ce mai bogat.

Concertele lor sunt apreciate pentru buna dispozitie, energia pozitiva pe care o transmit si spiritul viu pe care il pastreaza trimitand ascultatorul direct in perioada interbelica. Ritmurile si refrenele acelor vremuri, binecunoscutele compozitii ale lui Django Reinhardt, Stephane Grapelli si nu numai, devin palpabile si readuc la viata atmosfera anilor '30 cu titluri ca Nuages, Swing 42, Stompin'at Decca, Djangology, Minor Swing, cat si compozitiile proprii: Swing de Bucharest, Murmu.

Originar din suburbiile Parisului ale anilor ’30, jazz manouche a fost creat de legendarul chitarist Django Reinhardt. De peste 70 ani de la aparitia sa, stilul unic al lui Django „hot gypsy swing” este inca prezent si chiar infloritor pe scenele de jazz pariziene. In cei 5 ani de activitate, Hot Club de Bucharest si-a rafinat continuu modalitatile de exprimare a acestui gen intr-un mixt echilibrat de traditional si modern.

Jazz de Mansarde este o platforma de muzica jazz care are loc saptamanal in mansarda Acuarela. Este un proiect care promoveaza muzica jazz in spatiul calduros al Bistro de Arte, atat cea romaneasca, cat si cea straina. Editia a sasea va crea in mansarda Acuarela atmosfera de jazz manouche din anii ‘30.
Cat costa?
Support Artist Fee: 15 lei
55 locuri, Rezervari: 0745 662 889

Mai multe detalii: http://www.orasulm.eu

Pret bilet: 55 Lei

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 4019 zile, 22 Apr. 2013

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .