poze judith hill la jazz nouveau

Judith Hill la Jazz Nouveau

Bucuresti , Bucuresti. Luni 24 Septembrie 2018 20:00
Control Club, Str. Constantin Mille, nr. 4

Categorii: Muzica si Concerte

Vocalista americană Judith Hill va deschide sezonuVocalista americană Judith Hill va deschide sezonul de toamnă al seriei Jazz Nouveau din Control Club, pe 24 septembrie, cu primul său concert în România.l de toamnă al seriei Jazz Nouveau din Control Club, pe 24 septembrie, cu primul său concert în România.

Judith Hill s-a născut în 1984 în Los Angeles, într-o familie japonezo-africană de muzicieni. Cu o mamă pianistă de muzică clasică și un tată care cânta la chitară bas, o familie pentru care jam session-urile acasă erau ceva obișnuit, nu e de mirare că Hill a compus primul său cântec la doar patru ani.

Departe însă de a fi doar un capriciu, tânăra îndrăgostită de funk, jazz, hip-hop, soul și R&B și-a urmat cu ambiție visul studiind compoziție muzicală la Biola University, în California.

La scurt timp, Judith Hill devine o voce dorită de unii dintre cei mai pretențioși artiști ai lumii, dacă ne gândim doar la Michael Jackson, cel care a ales-o pentru un duet ce urma să fie inclus în turneul This Is It din 2009.

În 2013 câștigă un premiu Grammy pentru contribuția muzicală la un film devenit deja celebru, 20 Feet from Stardom, peliculă ce are în palmares un Oscar pentru film documentar, și care prezintă carierele celor mai talentate backing vocals americane.
Nu a fost singura sa experiență cinematografică, zece piese ce-i aparțin fiind selectate de regizorul american Spike Lee pentru filmul Red Hook Summer.

Hill și-a continuat ascensiunea incredibilă prin participarea la concursul The Voice, un turneu cu John Legend, dar și prin colaborări cu Stevie Wonder, Anastacia, Rod Stewart, Robbie Williams, Mike Oldfield sau Josh Groban. Niciuna nu i-a adus însă atât de multă notorietate și bucurie profesională ca cea cu regretatul muzician Prince.

Acesta a decoperit-o prin intermediul unui interviu televizat în care Hill visa cu ochii deschiși să lucreze cu idolul său, a sunat-o personal a doua zi, și s-a oferit să-i producă un album. Părea un basm, dar rezultatul cât se poate de real s-a numit Back in Time, discul de debut din 2015, înregistrat în legendarul studio Paisley Park.

Anul acesta, artista își va lansa al doilea album, Golden Child, material pe care îl va prezenta și în București, în cadrul turneului european de promovare.

Judith Hill ( voce, chitară, pian), Tony Maiden (chitară) Peewee Hill (chitară bas), Michael White (tobe), Michiko Hill (clape), Myra Washington (backing vocals) vor susține primul lor concert în România, la Jazz Nouveau în Control Club pe 24 septembrie, ora 20’00.

Accesul publicului se face de la ora 19’30.
Biletele costă 70 de lei și se pot cumpăra online pe www.eventbook.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 745
Cuvinte cheie: jazz , Evenimente Bucuresti
lavi

Adaugat in urma cu 2098 zile, 30 Iun. 2018

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .