poze omar sosa quarteto afro cubano sala radio

Omar Sosa Quarteto Afro Cubano - Sala Radio

Bucuresti , Bucuresti. Joi 30 Iunie 2016 20:00

Categorii: Muzica si Concerte

Nominalizat de șapte ori la Premiile Grammy, Omar Sosa este un artist exact așa cum e Cuba. O insulă între trei continente ale muzicii, care reușește să-și definească o identitate distinctă. Sosa explorează și exploatează rădăcinile africane ale culturii cubaneze și le scoate la iveală prin filtrul său autentic și pestriț. Totul e semnat cu aceeași marcă originală, de pe – întâmplător sau nu – o cutie de trabucuri. „Handmade in Cuba”. Iar în această cutie, urechile fine s-ar putea să mai recunoască influențede hip-hop și muzică clasică.

Experimentele altor artiști în același stil s-au dovedit a fi spectaculoase. Amestecul de energii dintre jazz și muzica afro-cubaneză pune la un loc structura acordurilor și improvizația, cu ritmul și sincopele. Însă ceea ce Omar Sosa reușește, e să fie mai mult decât suma ingredientelor din muzica sa. Față de alți artiști, cele doua stiluri nu merg în paralel, ci curg împreună într-o singură expresie organică.
Omar Sosa a plecat din Cuba în anii ’90 și a locuit în Ecuador și SUA, până când s-a stabilit la Barcelona. După ce și-a încheiat studiile academice ca toboșar,a devenit din ce în ce mai atras de pian. Cubanezul, care apoi a devenit celebru ca pianist, a declarat în diverse rânduri că mai degrabă „bate la pian”, și că îl privește ca pe o conga cu clape (sau ca un șir bine acordat de 88 de tobe).
Aflat pentru prima dată în București, Sosa va prezenta la Jazz Night Out cel de-al 24-lea său album, care e definit de titlul pe care îl poartă. „Ilé” în traducere liberă însemnă „pământul de acasă”, un termen provenit din Africa de Vest.
Alături de Omar Sosa, pe scenă îi vom vedea pe Leandro Saint-Hill (saxofon și flaut), Childo Tomas (voce și bas) și Ernesto Simson (tobe).

Program
Concertul Omar Sosa Quarteto Afro Cubano are loc pe 30 iunie 2016, ora 20’00 la Sala Radio din București. Accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 858
Cuvinte cheie: jazz , Evenimente Bucuresti
miriam miriam

Adaugat in urma cu 2898 zile, 21 Apr. 2016

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .