poze oregon la jazz nouveau

Oregon la Jazz Nouveau

Bucuresti , Bucuresti. Luni 12 Martie 2018 20:00
Control Club, Str. Constantin Mille, nr. 4

Categorii: Muzica si Concerte

Pe 12 martie la Jazz Nouveau concertează celebrul grup Oregon.

Cu 30 de albume în discografie, sute de concerte susținute pe intreg globul și o nominalizare la premiile Grammy în 2002 pentru discul Oregon in Moscow, putem spune că muzicienii americani și-au pus amprenta definitiv în istoria jazz-ului mondial.

Cu siguranță cel mai cunoscut membru al grupului format în 1970 este Ralph Towner, chitaristul și liderul Oregon, considerat de comunitatea muzicală un adevărat vizionar.

Lista colaborărilor sale este plină de nume importante: Weather Report, Bill Bruford, Jan Garbarek, Keith Jarret, Gary Burton, John Abercrombie, Paolo Fresu și foarte mulți alții.

Nu doar comunitatea muzicală s-a grăbit să-și arate aprecierea față de Ralph Towner, ci și cea științifică. La urma urmei, nu se întâmplă foarte des ca o misiune spațială ( Apollo 15) să boteze două cratere lunare după compozițiile tale, în cazul nostru Icarus și Ghost Beads.

Oregon, adică Ralph Towner (chitară), Paul McCandless (oboi), saxofon, Paolino Dalla Porta (contrabas), Mark Walker (tobe, percuții) își vor prezenta în Control Club cel mai recent disc. Lantern, editat în 2017 este un album rafinat și poetic al unei trupe care nu a încetat nici o clipă să experimenteze.

Fie că vorbim de jazz sau world music, new age sau muzică clasică, Oregon, (această mică orchestră, cum o alintă Ralph Towner) și-a răsfățat mereu publicul. Pe 12 martie este rândul publicului Jazz Nouveau.

Accesul publicului se face de la ora 19’30.

Detalii pe paginile de Facebook Control Club și Jazz Nouveau.
Jazz Nouveau este o serie de concerte organizate de Control Club în colaborare cu Twin Arts, care își propune să aducă în atenția publicului bucureștean artiști locali și internaționali aflați din punct de vedere stilistic la confluența dintre jazz și alte genuri muzicale.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 320
Cuvinte cheie: jazz , Evenimente Bucuresti
lavi

Adaugat in urma cu 767 zile, 23 Feb. 2018

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

Alte Evenimente din Bucuresti
petexpo romania 2020

PetExpo Romania 2020

Bucuresti, Bucuresti. 24 Apr 2020 - 26 Apr 2020
concert celine dion in 2020

Concert Celine Dion in 2020

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Iulie 2020
starevolution dance festival

StaREvolution Dance Festival

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 9 Mai 2020
maximum rock festival 2020

Maximum Rock Festival 2020

Bucuresti, Bucuresti. 13 Iun 2020 - 14 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .