poze  patimile dupa bach la bucuresti

“Patimile după Bach” la Bucureşti

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 11 Martie 2014 19:00 - Marţi 11 Martie 2014
Teatrul ACT: Calea Victoriei 126

Categorii: Muzica si Concerte

Marti, 11 martie 2014, ora 19.00, Teatrul Act va găzdui ultimul spectacol “Paradisul Pierdut, sau Patimile dupa Bach” in care pianistul Nicolae Dumitru se va adresa publicului cu un recital-pledoarie dedicat creaţiei lui J. S. Bach.

Ineditul constă in faptul ca artistul ofera publicului nu doar un recital tradiţional de pian, ci un adevărat monospectacol care exploreaza frontierele dintre muzica, teatru si, de ce nu, confesiune. Acest spectacol se afla deja la a treia ediţie la Teatrul Act din Bucureşti, şi reprezintă alternarea momentelor de interpretare pianistică cu expuneri de improvizaţie liberă, legate de piesele interpretate.
Scopul spectacolului “Paradisul pierdut, sau Patimile după Bach” este tocmai acela de a explora curentele subterane ale creaţiei lui Bach şi a impactului său asupra secolelor ce au urmat. Dorul după Bach, nevoia şi tanjul după dialogul cu Dumnezeu se revarsă în creaţia acestor timpuri, în regretul înăbuşit al pierderii dimensiunii acestui dialog. Tocmai de aceea prestaţia artistică nu adună pur şi simplu creaţii reprezentative ale lui Bach ci urmează câteva coordonate ale Divinei Comedii Muzicale.
„În conştiinţa spiritual-mistică a umanităţii, ideea de pierdere a Paradisului a fost percepută dintotdeauna ca o renunţarea conştientă la starea de graţie dăruită prin Harul Divin. La fel, renuntarea in sec XVIII la gandirea polifonica a reprezentat o respingere constienta a principalului instrument de comunicare muzicala cu Divinitatea, care a functionat si s-a dezvoltat timp de un mileniu” a completat artistul Nicolae Dumitru.

Concertul reprezintă un prim experiment de acest gen din România, inclus inr-un proiect naţional, ce cuprinde 15 oraşe filarmonice şi centre culturale. Reunit sub denumirea generică "ConCerto!", acest proiect cuprinde evenimente educaţionale pentru elevi de liceu şi studenţi, precum şi recitaluri de stagiune. Concerto! este menit să stabilească o punte de comunicare între artist şi ascultător, o bază ideatică prin care tinerii să descopere plăcerea unui concert.
Sponsori şi parteneri: Senator Wine, ABB; Parteneri media: Radio Guerilla, SensoTV, OnlineGallery, RegizorCautPiesă, Port.ro, Smart Corporation Group.

Mai multe detalii: http://www.teatrulact.ro/index.php/patimile-dupa-bach-la-bucuresti/

Pret bilet: 35 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 615

Eveniment postat de organizator

scrises ltd

Adaugat in urma cu 3697 zile, 06 Mar. 2014

Adaugat de A7539

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 30

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .