poze prima edi ie red bull re vers din romania

Prima ediție Red Bull re:VERS din România

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 22 Mai 2019 20:00 - Miercuri 22 Mai 2019
Expirat, Str. Constantin Istrati nr. 1

Categorii: Muzica si Concerte

Red Bull re:VERS aduce freestyle-ul la putere la prima ediție din România! Pe 22 mai, în Clubul Expirat din București, 8 dintre cei mai promițători MCs din țară – Actoru’, Breloc, Chob, Dilimanjaro, Oliniutza, Pietonu, Rafa și Tibăl - intră într-un battle epocal, unde câștigă cel care scoate cele mai multe scântei din microfon. În juriu, uniți de pasiunea comună pentru improvizație sub toate formele ei, îi avem pe Afo, jucător cu experiență al sportului urban numit freestyle, Teo, maestrul stand-up comedy, și Andi Vasluianu, unul dintre mai talentați actori din România. Gazda evenimentului este Deliric, unul dintre veteranii hip hop-ului autohton și câștigător, alături de CTC, al primului Red Bull SoundClash din România. Biletele sunt disponibile în pre-sale pe redbull.ro/revers la prețul de 30 lei, iar în ziua evenimentului, la intrare, prețul unui bilet este 40 lei (în limita locurilor disponibile).

Red Bull re:VERS stabilește noile reguli de jurizare ale unui MC battle

Ritmul în sânge, creativitatea și mai ales prezența de spirit sunt ingredientele care le vor aduce competitorilor titlul suprem al competiției Red Bull re:VERS. Fiecare MC va încerca să-și facă knock-out adversarul în battle-uri formate din 4 runde succesive de 60 de secunde. Juriul decide învingătorul fiecărui battle, iar acesta merge mai departe în competiție până când rămân în joc ultimii doi. Criteriul decisiv este IMPROVIZAȚIA (capacitatea concurenților de a răspunde în mod direct și expres provocărilor, demonstrându-și abilitatea de a procesa în timp real replicile adversarilor). Jurații vor ține cont însă și de CREATIVITATEA intervențiilor, de RITM & FLOW (capacitatea concurenților de a face rime pe loc, în sincron cu ritmul muzicii), de VALOAREA POETICĂ (demonstrată de sofisticarea, lirismul și ascuțimea versurilor), precum și de RESPECTAREA TEMATICII (fiecare battle va avea un subiect - un cuvânt, o imagine sau o întrebare - pe care concurenții trebuie să îl integreze în versuri).

„În orice concurs există concurență, iar asta poate împiedica concurentul de a fi el însuși. Libertatea de a greși în acest context e cea mai valoroasă calitate pentru mine”, spune Andi Vasluianu.

„Red Bull re:VERS le pune la și mai mare încercare skill-urile băieților și e foarte mișto că e totul transparent. Trebuie să joci fairplay într-un joc în care știi regulile și oarecum îți cunoști adversarii și capacitățile. Cei opt trebuie să fie foarte creativi și pe subiect!”, îi sfătuiește Afo pe participanți.

„Improvizația e ca o pisică, dacă tragi de ea te mușcă, dar dacă nu o bagi in seamă, vine la tine. […] Important când improvizezi e doar să o faci cu încredere, indiferent cât de bine îți iese. Nu de alta, dar dacă îți iese bine, ești zeu. Dacă nu îți iese, hei, e improvizație, uneori nu iese. Deci încredere”, adaugă Teo.

Cine luptă pentru trofeul Red Bull re:VERS

Red Bull re:VERS îi invită în ring pe 8 dintre cei mai promițători MCs din România. Pe 22 mai, la Expirat, se vor confrunta în rime improvizate și aplomb Actoru’ (vicecampion pe echipe la Battle MC România), Breloc (semifinalist Battle MC România, Urban Bucovina și Brigada Muzicală Contemporană), Chob (câștigătorul locului 2 la competiții similare la Electric Castle și „Cel mai tare din parcare”, cel mai bun Battle MC din Timișoara la preselecția națională a competiției cu același nume), Dilimanjaro (participant la King of Kings, artist cu multiple reprezentații și turnee la activ în România și în străinătate), Oliniutza (câștigătorul centurii de campion Battle MC România 2014 și 2015, membru al trupei Bam Dighidi Bam), Pietonu (membru Urbanrural și DevastationCrew), Rafa (marele câștigător al Battle MC România 2018 și locul 1 pe echipe la All Stars Sibiu în același concurs) și Tibăl (câștigător „Cel Mai Tare din Parcare”).

Conceptul Red Bull re:VERS derivă din cel al legendarului eveniment Red Bull Batalla de Los Gallos, primul concurs internațional de MC battle care a debutat, în anul 2005, în Puerto Rico. Este singurul eveniment internațional de freestyle ce reunește țări din America Latină și Europa. Azi, Batalla de Los Gallos continuă să se extindă, sub diverse nume, și în alte țări: Red Bull Raplika (Serbia, Croația și Bosnia), Red Bull DernierMot (Franța), Red Bull KontroWersy (Polonia), Red Bull Bekvechten (Belgia) sau Red Bull Francamente (Brazilia).

Începând de astăzi, 2 mai, biletele sunt disponibile pe redbull.ro/revers la prețul de 30 lei, precum și în rețeaua iabilet.ro. În seara evenimentului, la intrare, biletele costă 40 lei, iar porțile se deschid la ora 20:00.

Eveniment cântat de Radio Guerrilla.

Red Bull Music promovează diversitatea culturilor și a genurilor muzicale, precum și mințile transformative care le pun în mișcare. Festivalurile, workshop-urile educative, colaborările dintre artiști și miile de alte inițiative reunite sub umbrela Red Bull Music sprijină comunități artistice locale din întreaga lume.

Mai multe detalii: https://www.redbull.com/ro-ro/events/red-bull-revers?fbclid=IwAR3POf0zYWShQm3FhYWezQ77YZGOyQ2vsRRPBZpN2hoxqXNLLhz90qZ9vYE

Pret bilet: 30 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 216
pascu alexandra

Adaugat in urma cu 190 zile, 06 Mai. 2019

Adaugat de Pasco

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 85

Alte Evenimente din Bucuresti
premiera tudor gheorghe degeaba 30 la bucure ti

Premiera Tudor Gheorghe – „DEGEABA 30” la București

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 21 Decembrie 2019
targ de brumar

Targ de Brumar

Bucuresti, Bucuresti. 23 Nov 2019 - 24 Nov 2019
concert alifantis zan

Concert Alifantis & ZAN

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 13 Noiembrie 2019
concert directia 5

Concert Directia 5

Bucuresti, Bucuresti. Joi 14 Noiembrie 2019
  • Ai ceva de zis?

    .