poze progressive soldiers tribut tool question mark

Progressive Soldiers + Tribut Tool @ Question Mark

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 15 Mai 2015 20:00

Categorii: Muzica si Concerte

Primul eveniment marca Jurnal Rock reuneste muzicieni din Romania care si-au dedicat activitatea muzicala progressive-ului intr-o seara tematica care va constitui o trecere prin feluritele genuri ale progressive-ului, de la rock la metal, un omagiu adus trupelor care au marcat evolutia acestui gen muzical complex si o reuniune a iubitorilor sai.



Pe 15 mai veti putea lua parte la un eveniment care da frau liber trupelor si in care totul va fi o surpriza pentru public. Soldatii nostri provin din arii diferite ale progressive-ului, spre deliciul fanilor: Red Magnetic, Axial Lead si Subliminal Damage (+ Tribut Tool).

Incepand cu playlist-ul de dinaintea concertelor si pana la afterparty-ul care se va transforma intr-un jam session cu trupele participante, seara va fi dedicata in intregime progressive-ului.

Veti putea asculta atat piese de prog rock, cat si de progressive metal prin intermediul setlist-ului elaborat pe care trupele il pregatesc, in care veti regasi atat piese proprii, cat si cover-uri celebre.

Haideti sa aflam cate ceva despre soldatii progressive-ului.

Red Magnetic si-a inceput calatoria in 2006 sub numele de RedLine ghidata de un alternative care va ajunge treptat in sfera progressive.

Perseverenta si visatoare fara cusur, Red Magnetic a lansat mai multe materiale discografice de-a lungul carierei, cel mai recent fiind daruit spre ascultare chiar anul trecut: “The Second Shadow”. Red-ul sfideaza brav legile muzicii si strabate ritmic anii trecatori cu o pofta nesfarsita de mai mult.

Imbinand un prog rock delicat introdus in scena printr-o acustica meditativa, un instrumental alternant, fara margini stilistice si adancit in idealul lui Petrucci, dar echilibrat de o voce feminina care imblanzeste contrastul dinamic dintre sectiunile acustice si cele electrice, Red ofera in dar ascultatorilor o experienta unica.

Axial Lead, o trupa imprevizibila si acaparatoare, ne creeaza de la zero o noua lume, cu personaje fictive sau cat se poate de usor de regasit in oricare dintre noi, care se lupta cu monstri pe cat de metaforici, pe atat de ancorati in realitate. Avem un alt univers, un album de debut si un prim videoclip (“After solid black,”) cat sa ne ocupe suficient timp in descoperirea a ceea ce inseamnã Axial Lead.

Axial Lead promite o calatorie memorabila prin universul gandurilor lor prin care, atipic, se tese o panza in care iti prinzi urechile in mod constient, si in care vei descoperi toate elementele unui prog de exceptie: o voce calda, pliabila pe orice schimbare de ritm, solo-uri si riff-uri care incorporeaza mii de influente si o evolutie armonica care te transforma intr-un prizonier benevol.

Axial Lead este un triumf al inventivitatii si al unor idei himerice nu doar din punct de vedere muzical, ci liric si vizual.

Subliminal Damage si-a luat avantul in 2012 din frumusetea linistitoare a Iasiului, fiecare dintre membrii alaturandu-se trupei cu un istoric muzical indelungat si extrem de versatil.

Regasim in pantecele nou nascutei trupe un amalgam furtunos de genuri muzicale. Trecutul muzical divers colorat este cel care da plusul de creativitate trupei. Ascultand compozitiile celor de la Subliminal Damage vei trai experienta unei calatorii enigmatice si experimentale prin breakdown-uri si complexe tehnici progresive, fuziuni de idei iesite din tipar si redate printr-un distors si high gain patrunzator si solo-uri extinse care te plimba prin poliritmi ce te trimit cu gandul la Meshuggah, Tool sau Mastodon.

In seara concertului, ei vor fi insotiti de Vlad (Pinholes) pentru a pune in scenã un adevarat tribut Tool.

Scrieti si traiti istoria progressive-ului in Romania alaturi de Red Magnetic, Axial Lead si Subliminal Damage. Join the progressive soldiers!

Va asteapta o serie de concursuri, teasere, interviuri si alte surprize.
Cat costa?
15 lei in presale

20 de lei in seara concertului

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1789
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Bucuresti
miriam miriam

Adaugat in urma cu 3285 zile, 26 Apr. 2015

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .