poze recital de muzica baroca cezar ouatu si ioana lupa cu
poze recital de muzica baroca cezar ouatu si ioana lupa cu

Recital de muzică barocă: Cezar Ouatu şi Ioana Lupașcu

Bucuresti , Bucuresti. Joi 1 Noiembrie 2018 19:00 - Joi 1 Noiembrie 2018
Cercul Militar Național, Sala de Marmură, intr. str. Constantin Mille 1

Categorii: Muzica si Concerte

Fundația Calea Victoriei vă invită joi, 1 noiembrie, de la ora 19:00, în Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Național (intrare prin Str. Constantin Mille) la un recital de muzică barocă, în compania a doi muzicieni talentați: contratenorul Cezar Ouatu și pianista Ioana Maria Lupașcu. Bilete puteți comanda de pe site-ul fundației: www.victoriei.ro

Cei doi muzicieni ne vor însoți într-o călătorie în lumea strălucitoare, ritmată și voluptuoasă a muzicii baroce, cu ajutorul unor sonorități specifice acestei perioade: Vivaldi, Bach, Händel, Purcell, dar și Mozart, care va face legătura cu perioada ulterioară, a muzicii clasice.

Vocea specială a solistului nostru, Cezar Ouatu, ne va aminti de celebrii contratenori din perioada perucilor pudrate, a costumelor și bijuteriilor prețioase purtate în palatele somptuoase din Europa secolelor 17 și 18.

Sonoritățile instrumentale din acea perioadă vor fi recreate cu măiestrie de către Ioana Maria Lupașcu, la pian, în decorul elegant al Sălii de Marmură a Palatului C. M. N.

Urmărește interviuri video cu cei doi artiști: Cezar Ouatu și Ioana Lupascu.
Cezar Florin Ouatu este interpret de operă, pop-opera și pianist. S-a născut într-o familie de muzicieni, fiind fiul flautistului Florin Ouatu, de la Filarmonica din Ploiești și fost profesor la Universitatea Mozarteum din Salzburg, Austria. La doar 6 ani a învățat să cânte la pian. A absolvit Liceul Muzical „Carmen Sylva” din Ploiești; în 2004 a absolvit cu notă maximă secția de canto clasic a Conservatorului „Giuseppe Verdi” din Milano unde fusese admis în 2001.

A studiat de asemenea și muzică barocă. A debutat ca interpret profesionist pe scena Teatrului „La Fenice” din Veneția, a cântat pe importante scene din lume și a obținut numeroase distincții la concursuri de canto în orașe precum Barcelona, Dresda, Milano și în țări precum Monaco și San Marino. A cântat la opere prestigioase precum cele din Lausanne, Barcelona, Potsdam. Cezar Ouatu a cântat, alături de soprana Angela Gheorghiu la concertul susținut de tenorul italian Andrea Bocelli în 2013 în România.

Ioana Maria Lupașcu este unul dintre cei mai buni pianişti din România. Din anul 2007 este solistă al Filarmonicii „Paul Constantinescu" Ploieşti. Născută la Brăila, începe studiul pianului la vârsta de 4 ani cu prof. Mircea Bogatu. Absolvă Liceul de Muzica „George Enescu" Bucureşti, apoi Conservatorul „Ciprian Porumbescu" Bucureşti și obține la susţinerea licenţei (Conservatorul „George Enescu" Iaşi) nota maximă.

În anul 2000 este admisă la Masterul „Virtuosity Level" la Conservatoire du Lausanne, Elveţia la clasa Prof. JF Antonioli, dar după câteva luni se mută în Italia, unde devine studentă marelui pianist Lazăr Berman, la „Accademia Europea di Musica”. Câştigătoare, finalistă sau laureată a numeroase concursuri, dintre care Lira de Aur-Suceava (Premiul I, II, III), Concursul Naţional de Muzică - în anii copilăriei (Premiul I), „Mihail Jora" Bucureşti (premiu special), Konzerteum - Grecia (Premiul III), Ferdi&Lili Statzer - Istanbul, Turcia (unde a câştigat şi Premiul „Vedat Kosal") nu s-a simţit atrasă de viaţa competiţională şi a început cariera solistică, fiind prezentă pe scene din Italia, Romani, Elveţia, Croaţia, Slovacia, Belgia, Lituania, Turcia, Spania, Germania.

Mai multe detalii despre concert și taxa de participare găsiți pe www.victoriei.ro

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/best-of-baroc-recital-de-muzica-baroca-cu-cezar-ouatu-si-ioana-maria-lupascu/

Pret bilet: 100 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 986

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 2009 zile, 16 Oct. 2018

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .