poze recital soprana felicia filip

Recital soprana Felicia Filip

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 12 Ianuarie 2011 18:30
Opera Naţională Bucureşti - Foaierul galben

Categorii: Muzica si Concerte

Soprana Felicia Filip va susţine miercuri, 12 ianuarie, un recital la Opera Naţională Bucureşti, alături de artişti-prieteni precum prim-solista Companiei de Balet ONB, Corina Dumitrescu, actorul Vlad Rădescu, tenorul mexican Hector Lopez şi formaţia de gospel The Sinners Quartet.

Recitalul intitulat "Eu sunt Felicia!" va fi prezentat de la ora 18:30 de Studioul Experimental de Operă şi Balet "Ludovic Spiess" (SEOB) din cadrul ONB.

"Eu sunt Felicia!" nu este doar un recital, ci mai curând o aspiraţie şi o mărturie, se arată în comunicatul Operei Naţionale. Despre vocaţia Feliciei Filip, despre talentul şi succesele sale pe patru continente s-a vorbit şi s-a scris în nenumărate rânduri. De data aceasta, aşa cum arată şi titlul, artista se înfăţişează publicului sub mai multe faţete ce conduc spre o manifestare în care opera se împleteşte cu opereta, cu baletul, cu poezia, dar şi cu gospel-ul. În acest periplu artistic regizat de Anda Tăbăcaru Hogea, Felicia Filip va fi acompaniată de pianista Ioana Maxim.

Felicia Filip a început studiile muzicale ca violonistă, ajungând să interpreteze Concertul pentru vioară de Max Bruch. A devenit studentă de canto la Academia de muzică din Bucureşti. După absolvire s-a angajat ca solistă la Opera Naţională Română. Cariera internaţională a început-o în anul 1991. Prima apariţie a avut-o la Basel, în Elveţia, după care au urmat multe scene din lumea întreagă. A fost încoronată ca "Noua regină a Traviatei", rol pe care l-a cântat cu puterea interpretativă a unei mari tragediene. Felicia Filip este unica solistă de operă din lume care a câştigat toate Premiile Mozart atât în 1983 la Barcelona, cât şi în 1987 la Viena şi în 1991 la Toronto. Ea este totodată prima cântăreaţă de operă din România care s-a alăturat legendarei formaţii Iris într-un proiect rock-simfonic. Această experienţă i-a permis artistei să abordeze şi alte căi artistice ce i-au îmbogăţit maniera de expresie şi i-au adus o şi mai mare popularitate în rândul publicului de toate vârstele.
www.jurnalul.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 641
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Bucuresti
iulia kacser

Adaugat in urma cu 4851 zile, 11 Ian. 2011

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .