poze reprogramare recital ivo pogorelich

Reprogramare recital IVO POGORELICH

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 24 Octombrie 2010 11:00
Ateneul Roman: Benjamin Franklin nr. 1

Categorii: Muzica si Concerte

Din cauza imbolnavirii pianistului IVO POGORELICH, recitalul programat pentru 17 Octombrie 2010, de la ora 19:00, se reprogrameaz pentru duminica, 24 Octombrie 2010, ora 11:00. Biletele si abonamentele raman valabile.

Fundatia Art Production aniverseaza in acest an, prin trei recitaluri extraordinare de pian, 200 de ani de la nasterea lui Frederic Chopin, unul dintre cei mai mari compozitori pentru pian din lume.
Pianul se regaseste pe tot parcursul operei sale, de cele mai multe ori purtand chiar un rol exclusiv, iar compozitiile sale sunt considerate culmile repertoriului pentru acest instrument.
Frederic Chopin este primul compozitor clasic occidental care include elemente slave in muzica sa; mazurcile si polonezele sale reprezinta chiar si astazi baza muzicii clasice nationale poloneze.
Guy de Pourtales, unul dintre cercetatorii vietii lui Chopin, il numeste poet al pianului.

IVO POGORELICH s-a nascut la 20 octombrie 1958 la Belgrad Serbia si a inceput educatia muzicala la varsta de sapte ani, apoi se muta la Moscova, la varsta de doisprezece ani, sa-si continue studiile la Scoala Centrala de Muzica si cinci de ani mai tarziu, la Conservatorul Ceaikovski.
A prezentat recitaluri solo in toata lumea si a concertat cu unele dintre cele mai mari orchestre din lume - Boston Symphony Orchestra, London Symphony Orchestra, Chicago Symphony Orchestra, New York Philharmonic Orchestra, Wiener Philharmoniker, Berliner Philharmoniker, Orchestre de Paris si multe altele. Ori de cate ori canta, interpretarile sale uimitoare, confirmau originalitatea si talentul sau. The New York Times a scris: "El a cantat fiecare nota precis, cu multa sensibilitate si expresivitate. El a fost o orchestra intreaga".
Ivo Pogorelich a devenit un artist exclusiv "Deutsche Grammophon" in anul 1982. El a facut peste 15 inregistrari cu DGG, cum ar fi Sonate pentru pian de Mozart, Bach Suites, Sonate de Liszt i Scriabin, Sonatele pentru pian de Ceaikovski si Concertul nr. 1 pentru pian. Cel mai recent CD, lansat in 2002, este de pian si cuprinde: Chopin - Sonata nr. 2, Ravel - Gaspard de la Nuit si Prokofiev - Piano Sonata nr. 6.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 584
Cuvinte cheie: Bucuresti
iulia kacser

Adaugat in urma cu 4932 zile, 18 Oct. 2010

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .