poze sabin pautza revine in dubla ipostaza pe scena salii radio

SABIN PAUTZA REVINE ÎN DUBLĂ IPOSTAZĂ PE SCENA SĂLII RADIO

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 16 Noiembrie 2011 19:00
Str. General Berthelot, nr. 60-64

Categorii: Muzica si Concerte

Sabin Pautza revine pe scena Sălii Radio în dublă ipostază, de dirijor şi compozitor, într-un concert al Orchestrei de Cameră Radio care va avea loc miercuri, 16 noiembrie a.c., ora 19:00. Maestrul va dirija în prima parte a programului o creaţie proprie, Schässburger Capriccio pentru orchestră de coarde şi percuţie. Va urma Concertul nr. 3 în do minor pentru pian şi orchestră op.37 de Beethoven, care îl va avea ca solist pe pianistul Lucian Velciu. În partea a doua a programului vor putea fi audiate Simfonia a II-a de Arthur Honneger şi Suita nr. 2 pentru orchestră mică de Igor Stravinski, două capodopere ale secolului XX.Bilete se pot procura prin Eventim, la Casa de bilete a Sălii Radio, magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online pe www.eventim.ro.

Sabin Pautza s-a impus în viaţa muzicală românească şi internaţională ca o personalitate cu multiple valenţe: compozitor, dirijor, profesor. A fost profesor de armonie, dirijat şi orchestraţie la Conservatorul „George Enescu” din Iaşi, dirijor permanent al Orchestrei Simfonice a studenţilor şi dirijor al Coralei „Animosi”. Pentru creaţiile sale compozitorul a obţinut numeroase distincţii: Premiul „George Enescu” pentru compoziţie (1975), Premiul Uniunii Compozitorilor din România (1979), Marele Premiul al Radioteleviziunii Române (1981), Diploma de onoare la Concursul Internaţional de Compoziţie de la Salt Lake City - Utah (1985), Premiul „Rudolph Nissim” al Uniunii Compozitorilor din Statele Unite (1990), Premiul „Martin Luther King Jr.” pentru compoziţie (1994).
În 1984 Sabin Pautza s-a stabilit în Statele Unite, unde a fost numit prin concurs director artistic şi dirijor principal al celei mai vechi orchestre din New Jersey, Plainfield Symphony. A dirijat în Europa, America şi Australia, pe scene celebre ca Santa Cecilia din Roma, Carnegie Hall din New York, Fr. Chopin din Varşovia sau Philharmonic Hall din Sydney. Este invitat deseori sa predea cursuri de măiestrie la diferite universităţi europene şi americane ca New York University sau Atlan Institute. Compoziţiile sale sunt publicate în totalitate de către San Nicobian Edition din New York, iar casa de discuri “Swift Music Group”din New Jersey editează în prezent seria “Opera Omnia” a compozitorului.

Mai multe detalii: http://orchestre.srr.ro/program/

Pret bilet: 16, 21, 26

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 445
plopeanu

Adaugat in urma cu 3023 zile, 11 Nov. 2011

Adaugat de Daniela Elena

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 4

Alte Evenimente din Bucuresti
soft educational cursuri la distanta

Soft Educational, cursuri la distanta

Bucuresti, Bucuresti. 9 Feb 2020 - 23 Feb 2020
duminica in familie

Duminica in familie!

Bucuresti, Bucuresti. 23 Feb 2020 - 23 Feb 2020
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 9 Feb 2020 - 23 Feb 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 9 Feb 2020 - 23 Feb 2020
  • Ai ceva de zis?

    .