poze the bad plus

The Bad Plus

Bucuresti , Bucuresti. Luni 27 Noiembrie 2017 20:00
Control Club, Str. Constantin Mille, nr. 4

Categorii: Muzica si Concerte

Primul concert The Bad Plus în Romania va avea loc pe 27 noiembrie la Jazz Nouveau, în Control Club.

The Bad Plus sunt dovada că jazz-ul american mai are încă multe de spus. Cei 3 muzicieni din Minneapolis, Minnesota - Ethan Iverson (pian), Reid Anderson (bass) și Dave King (tobe) sfidează granițele dintre genuri, mizând pe libertatea improvizației.
Trio-ul american combină jazz-ul modern de avangardă cu elemente pop și rock, sau mixează cu succes sensibilitatea jazz-ului post-60's cu indie rock, reușind să câștige astfel, de-a lungul timpului, aprecierea criticilor de specialitate, dar și un număr impresionant de fani în întreaga lume.

The Bad Plus au lansat până în prezent nu mai puțin de 11 albume de studio și 2 albume live, trio-ul continuând să evolueze odată cu fiecare album. Creativitatea, sound-ul particular, calitatea excepțională a concertelor, dar și abilitatea celor trei muzicieni de a deconstrui piese celebre din zonele Pop/Rock și R&B, explorându-le formele muzicale prin forța interpretativă a jazz-ului, sunt punctele forte ce au adus popularitate și faimă trio-ului american.

După o perioadă în care cei trei instrumentiști s-au dedicat realizării unor albume ce conțin compoziții originale, The Bad Plus propune publicului, în august 2016, albumul IT’S HARD, album ce oferă noi perspective asupra unor piese clasice, cuprinse în perioada 1970 – 2010. Trio-ul abordează cu umor, dar și cu inventivitate și inteligență piese ”made famous by” Prince, Crowded House, Yeah Yeah Yeahs, Peter Gabriel, Cyndi Lauper, TV On The Radio, Kraftwerk sau Ornette Coleman.
Alternând pop, prog rock, country sau psychedelia, The Bad Plus realizează un culoar, din punct de vedere stilistic și emoțional, testându-și în același timp puterea interpretativă. Fiecare cântec de pe IT’S HARD este o oportunitate de a încerca ceva unic și fiecare aranjament prezintă perspectivele combinate ale celor trei personalități diferite, de muzicieni.

În cei aproape 20 de ani de activitate, The Bad Plus a reușit să demonstreze că un trio pian-bass-tobe poate sparge barierele dintre genuri și poate impune un repertoriu original consistent, alături de o serie de cover-uri reprezentative, precum și că, atunci când trei muzicieni de excepție se sincronizează perfect, posibilitățile sunt infinite.

Jazz Nouveau este o serie de concerte organizate de Control Club în colaborare cu Twin Arts, care își propune să aducă în atenția publicului bucureștean artiști locali și internaționali aflați din punct de vedere stilistic la confluența dintre jazz și alte genuri muzicale.

Concertul are loc pe 27 noiembrie, ora 20’00. Accesul publicului se face de la ora 19’30.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 789
Cuvinte cheie: jazz , rock , Evenimente Bucuresti
lavi

Adaugat in urma cu 2436 zile, 28 Iul. 2017

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .