poze the underground youth live in control

The Underground Youth [live] in Control

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 17 Martie 2017 20:00

Categorii: Muzica si Concerte

Infiinţată în 2008, în plină perioadă de înflorire a muzicii indie, ca proiect individual izvorât din nevoia de expresie creativă a poetului Craig Dyer, trupa The Underground Youth din Manchester readuce psych rock-ul la frumuseţea brută şi sensibilă a esteticii minimaliste. Această abordare back to basics este şi astăzi una din cele mai bune variante de manifestare a muzicii alternative.

Sound-ul hypnotic izvorât parcă direct din psihedelia The Velvet Underground este încărcat de nostalgie shoegaze cu ecouri goth, ceea ce face ca experienţa ascultării să fie chiar filmică.

Fidel numelui provenit dintr-o poezie scrisă de Dyer la 16 ani, acesta este un oponent declarat al industriei muzicale şi adeptul unei etici DIY ce apare ca cea mai potrivită metodă de compoziţie şi producţie pentru muzica sa marcată de ecouri şi reverb, la înregistrări lucrând cu încă un chitarist (Frankie Franke) şi soţia sa Olya la tobe. Din 2012 colaborează cu label-ul independent Fuzz Club Records, Delirium fiind primul release al acestei case. De-a lungul celor opt albume şi două EP-uri acesta şi-a păstrat metoda de a compune şi produce singur în studioul propriu, apelând la un producător abia în 2015, pentru înregistrările la cel mai recent LP, Haunted.

Deşi creaţia este aproape exclusiv personală, Dyer optează în cazul live-urilor pentru o formulă de patru (voce, tobe, două chitari şi bas) ce poate produce un sunet garage pasional, crud şi feroce. Acest blend de post punk inspirat şi infuzat de precursori ca The Brian Jonestown Massacre, The Jesus And Mary Chain, Joy Division, Bob Dylan sau chiar Spaceman 3 le-a adus un following dedicat în toată lumea şi bineînţeles un fan base activ în România.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 857
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Bucuresti
miriam miriam

Adaugat in urma cu 2585 zile, 28 Feb. 2017

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .