poze  toward the sea la ateneul roman

“TOWARD THE SEA” la Ateneul Roman

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 27 Noiembrie 2010 19:00

Categorii: Muzica si Concerte

Filarmonica “George Enescu” şi Fundaţia ViennArt organizează sambata, în data de 27 noiembrie 2010, ora 19, la Sala mică a Ateneului Român, concertul “Toward the Sea” al flautistului Matei Ioachimescu şi invitaţilor săi. Chitariştii Mihai Cojocaru şi George Popescu, flautista Mihaela Anica şi pianistul Horia Maxim. Muzicienii propun publicului lucrări din creaţia unora dintre cei mai îndrăgiţi compozitori moderni, precum Maurice Ravel şi Astor Piazzolla, alături de piese de mare efect de Jacques Ibert, Arthur Honegger, Toru Takemitsu şi Dmitri Şostakovici. Recitalul va fi preluat de TVR Cultural şi Radio România Muzical.

Matei Ioachimescu este unul dintre muzicienii romani ce au reusit sa se impuna prin talentul lor atat in tara cat si pe marile scene ale lumii.

Nascut la Bucuresti in anul 1978, intr-o familie cu traditie muzicala, Matei Ioachimescu incepe prin a studia pianul de la varsta de cinci ani iar flautul il descopera noua ani mai tarziu la liceul de muzica “George Enescu” din Bucuresti cu profesorul Vasile Gantolea. In timpul liceului studiaza cu Ion Bogdan Stefanescu si asista la cursurile profesorului Pierre Yves Artaud la Paris. Un an studiaza la Conservatorul din Bucuresti cu Virgil Francu iar in 1998 este admis la Universitatea de Muzica si Arte Dramatice din Viena, la clasa de solistica a profesoarei Barbara Gisler Haase. Asista la cursuri de maiestrie cu Wolfgang Schulz, Heidi Peter Indermuehle, Aurele Nicolet si Renate Armin Greiss. Este “Magister Artium” al Universitatii din Viena si laureat al multor premii si burse internationale si romanesti.

Matei Ioachimescu este profesor invitat al “Up Bow Summer Academy” din Viena si al cursurilor internationale de flaut de la Bistrita.

Matei Ioachimescu a fost invitat ca solist, de orchestre precum: Filarmonica “George Enescu” din Bucuresti, Orchestra Nationala si Orchestra de Camera Radio, Filarmoniciile din Pitesti, Iasi, Bacau, Satu-Mare, Craiova. Din 2003 este flautist solo al Filarmonicii “George Enescu” din Bucuresti si colaboreaza cu ansamblurile Profil, Pro Contemporania, Salonorchester Alt Wien sau Spirit Of Vienna Ensemble. Este membru al Dot.DUO impreuna cu chitaristul rus Oleg Dergilev si sustine numeroase recitaluri cu pianistul Horia Maxim

Mai multe detalii: http://www.1801.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 423
Cuvinte cheie: Bucuresti
george

Adaugat in urma cu 3516 zile, 24 Nov. 2010

Adaugat de georgepopa

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3474

Alte Evenimente din Bucuresti
soft educational cursuri la distanta

Soft Educational, cursuri la distanta

Bucuresti, Bucuresti. 28 Iun 2020 - 11 Iul 2020
asr jujutsu juniori incepatori 8 14 ani

ASR Jujutsu, juniori incepatori (8-14 ani)

Bucuresti, Bucuresti. 1 Sep 2020 - 1 Sep 2020
asr aikido curs de aikido pentru adulti

ASR Aikido - Curs de aikido pentru adulti

Bucuresti, Bucuresti. 1 Sep 2020 - 1 Sep 2020
am abilitati arte martiale abilitati

AM.abilităţi („Arte Marţiale – Abilităţi”)

Bucuresti, Bucuresti. 1 Sep 2020 - 1 Sep 2020
  • Ai ceva de zis?

    .