poze ricardo caria seara fado
poze ricardo caria seara fado poze ricardo caria seara fado poze ricardo caria seara fado

RICARDO CARIA, seara fado

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 13 Februarie 2016 21:00 - Sâmbătă 13 Februarie 2016
Clubul Taranului, str. Monetariei, nr.3

Categorii: Petreceri , Muzica si Concerte

Ricardo Caria, portughezul a carui inima bate in ritm de fado, va invita sa patrundeti dincolo de “usa deschisa” a vietii sale.

RICARDO CARIA

Ricardo Caria, portughezul a carui inima bate in ritm de fado, va invita sa patrundeti dincolo de “usa deschisa” a vietii sale. Sensibilitatea si jovialitatea sunt atuurile unui suflet cald cu sange latin. Prezenta sa umple scena si aduce zambetul pe fetele poate uneori obosite de ritmul cotidian al vietii noastre.

Ricardo Caria canta povestea celor aproape două secole de istorie în care Fado-ul a evoluat constant pentru a se adapta ritmului culturii portugheze per ansamblu. Un strigăt aparte, un gen muzical care a rămas fidel naturii sale primare, și anume un cantec al Lisabonei si al Portugaliei, un cântec despre iubire, mare și viață, dornic să fie nu doar un simbol al identității Portugaliei recunoscut în țară și peste hotare.
ISTORIA FADO

Lisabona, capitala Portugaliei. De secole corabiile sale au navigat pe tot globul aducand pe tarmurile Batranului Continet primele vesti despre diversele culturi necunoscute dar fascinante din Africa, Asia si cele 2 Americi. Cu fiecare corabie care se intorcea, veneau de asemenea si cantece care vorbeau despre pericolele unei astfel de calatorii si toate minunatiile noilor lumi explorate, pline de sunete si ritmuri exotice, dar si cantece care povesteau despre singuratate, dorul de casa si fragilitatea omului in fata stihiilor naturii si imprevizibilul din destinul omului.

In anii 20 si 30 ai secolulul al XIX- lea noi cantece s-au scris in Lisabona iar ceea ce urma sa devina oglinda identitatii multiculturale a orasului si a locuitorilor sai a primit numele de FADO, acelasi cuvant care insemna SOARTA in limba portugheza.

Radacinile Fado-ului la inceput de secol XIX se regasesc in originea dansului sangelui, dans dezvoltat in coloniile portugheze din Brazilia, combinand acordurile cantecelor europene cu ritmurile sincopate africane, ambele nostalgice si senzuale. Fado-ul a fost adoptat de catre oamenii din jurul golfului Lisabonei, pigmentandu-l cu cantece si dansuri traditionale, devenind astfel un element central in cultura populara a capitalei lusitane. Curand tavernele in care se canta Fado au inceput sa atraga si alte grupuri curioase de oameni din oras, sedusi de magia acestui gen de muzica.

DONATII ARTISTI : 40 LEI
Daca donezi pana in 5 februarie: 25 de lei si rezervare locuri la mese

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/1091507907534557/

Pret bilet: 40 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1060

Eveniment postat de organizator

petre stelian

Adaugat in urma cu 2980 zile, 30 Ian. 2016

Adaugat de stelian

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 17

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .