poze radio nocturn gigi caciuleanu confesiuni

RADIO-NOCTURN. “Gigi Căciuleanu / Confesiuni”

Bucuresti , Bucuresti. Luni 11 Septembrie 2023 19:00
Teatrul National, Sala Studio

Categorii: Spectacole si Filme , Alte Evenimente

Gigi Căciuleanu readuce Nocturnele de altădată pe scena Teatrului Național din București

Cu prilejul sărbătoririi, în anul 2023, a 95 de ani de la înființarea Radio România, Radio România Cultural aduce, pe scena Teatrului Național din București, un eveniment emblematic: Nocturnele, inițiate de Miriam Răducanu.

Luni, 11 septembrie 2023, de la ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului Național din București, va avea loc performance-ul: RADIO-NOCTURN. “Gigi Căciuleanu / Confesiuni”.

Coregrafiile lui Miriam Răducanu și Gigi Căciuleanu vor readuce pe scenă atmosfera celebrelor Nocturne care au fascinat spectatorii Teatrului Țăndărică începând cu finalul anilor ‘60.

De asemenea, confesiunile lui Gigi Căciuleanu însoțite de imagini inedite cu Miriam Răducanu, Măiastra, vor reda momente emoționante, unele nespuse până acum, din laboratorul de creație sau din culisele acestor evenimente unice în epocă.

La primul Nocturn 9 ½, invitat special a fost actorul Virgil Ogășanu, care a acceptat cu bucurie să revină pe scenă și de această dată.
Vor mai evolua, la invitația lui Gigi Căciuleanu, actorul Lari Giorgescu, coregrafa Lelia Marcu-Vladu, actrița Alina Petrică și soprana Oana Berbec.
Accesul publicului se va face gratuit, pe bază de invitații care se pot obține prin rețeaua bilet.ro.
“Nocturnele, spectacole inițiate de Miriam Răducanu la propunerea tot atât de curajoasă a Margaretei Niculescu, emblematica directoare a teatrului de marionete Țăndărică, din București, au reprezentat atât pentru noi, artiștii, cât și pentru spectatori niște momente și prilejuri de evadare.
Acele Nocturne, poate mai mult chiar decât o serie de spectacole-cult, sunt o metaforă, dacă nu a libertății, cel puțin a unei eliberări.
Am avut norocul să fiu alături de Miriam de la primul Nocturn până la al VI-lea.
Nu dansam alături de o dansatoare sau coregrafă, și mai puțin profesoară, dansam cu o idee, cu o METAFORĂ, în sensul brâncușian, cu o Măiastră. Miriam Răducanu”, mărturisește Gigi Căciuleanu.

Evenimentul va marca, de asemenea, debutul grilei de toamnă a Radio România Cultural, sezon intitulat Memories. Înregistrarea acestuia va putea fi ascultată on air și vizionată online pe 1 Noiembrie, ziua în care Radio România împlinește 95 de ani.

“Primele coregrafii “de capul meu”, pot să afirm, chiar dacă acest lucru poate suna cam straniu, că le-am făcut la radio...

Era înainte de Nocturne. Miriam plecase pentru un timp în SUA, iar eu rămăsesem... de capul meu! Și iată că mi s-a ivit posibilitatea să particip la niște recitaluri. Să dansez.

Ceea ce am și făcut. “Pe rupte”. Pe versuri de mari poeți, spuse de imenși actori... Într-o serie de evenimente de poezie puse în scenă, la Sala Radio, de Elena Negreanu. Atunci am gustat pentru prima oară, în mod “profesionist”, ce este libertatea. O libertate de creație care, pe deasupra, era și super-bine primită de către un public extrem de “special”. (Gigi Căciuleanu)


Producător: Radio România Cultural

Coproducători: Teatrul Național din București/Fundația ArtProduction

Cu sprijinul: JTI

Mai multe detalii: https://www.bilet.ro/eveniment/nocturnele-11928

Comenteaza pe Facebook
art production

Adaugat in urma cu 105 zile, 16 Aug. 2023

Adaugat de art-production

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 224

Alte Evenimente din Bucuresti
bucovina traditionalul concert de sarbatori

Bucovina - Traditionalul concert de Sarbatori

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 9 Decembrie 2023
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
bosquito valentine s day la sala palatului

Bosquito - Valentine’s Day la Sala Palatului

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 14 Februarie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .