poze seara de lieduri la palatul tinerimea romana
poze seara de lieduri la palatul tinerimea romana poze seara de lieduri la palatul tinerimea romana poze seara de lieduri la palatul tinerimea romana

Seară de lieduri la Palatul Tinerimea Română

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 31 Ianuarie 2024 19:00
Tinerimea Română, Bd. Schitu Magureanu 4 (pod Izvor)

Categorii: Spectacole si Filme , Muzica si Concerte

Protagoniştii recitalului sunt soprana Cristina Fieraru şi pianistul Marius Boldea.

În ambianța unică a sălii de concert a Palatului Tinerimea Română va avea loc un nou recital din noua stagiune muzicală bucureşteană intitulată “Seri camerale la Palatul Tinerimea Română”.

Seara va cuprinde un repertoriu ce are în centru atât reprezentative lieduri româneşti – George Enescu | 7 Chansons de Clément Marot, Nicolae Bretan | Ce te legeni, codrule, Felicia Donceanu | Pașii (3 cântece pentru Til), Gheorghe Dima | A venit un lup din crâng, Sabin Păutza | M-ai sărutat – , cât şi celebre cicluri de lieduri germane, precum Robert Schumann | Frauenliebe und –Leben şi Johannes Brahms | 4 Gesänge, Op. 43 No. 1 Von ewiger Liebe.

Dedicată celor mai valoroși tineri muzicieni ai momentului și deschisă tuturor genurilor muzicale, stagiunea “Seri camerale la Palatul Tinerimea Română” își propune să consacre în preferințele marelui public o scenă de concert plasată în zona istorică a orașului București, beneficiind de o ambianță arhitecturală unică, o spectaculoasă evocare la scară camerală a celebrei Scala din Milano – Palatul Tinerimea Română.

Creație a Virginiei Andreescu-Haret, Palatul Tinerimea Română este realizarea primei femei arhitect din România și a primei femei care a ajuns la gradul de arhitect inspector general din lume. Prin acest proiect, Centrul Național de Artă “Tinerimea Română” își propune să contribuie la diversificarea vieții culturale bucureștene cu un spațiu emblematic pentru apartenența acesteia, dorind ca această minunată sală să devină o prezență constantă în viaţa de spectacol a Capitalei.

Accesul publicului se va face pe baza rezervării telefonice, în limita locurilor disponibile. Rezervări între orele 11şi 15 la numărul 021. 315.81.65.

Organizator: Centrul Național de Artă Tinerimea Română

Parteneri media şi culturali: Radio România Cultural, Radio România Muzical, mediaTRUST, RomâniaTV, Liternet, Agenția de carte

BIOGRAFII

Soprana CRISTINA FIERARU, în vârstă de 24 de ani, este proaspăt absolventă a studiilor de masterat din cadrul Facultății de Interpretare Muzicală a Universității Naționale de Muzică București, secția Stilistică Interpretativă - Canto. În cadrul studiilor de licență și master a studiat alături de soprana Iulia Isaev și mezzosoprana Cristina Soreanu, iar în prezent își continuă dezvoltarea profesională tehnico - interpretativă cu mezzosoprana Ruxandra Donose.
De-a lungul anilor a avut șansa de a participa la masterclass-uri susținute de personalități de renume internațional precum Ruxandra Donose, Ramon Vargas, Leontina Văduva, Mariana Nicolesco și Florin Estefan.

În prezent colaborează cu Opera Comică pentru Copii, urmând ca în luna martie a anului 2024 să își facă debutul scenic în rolul Pamina din opera Die Zauberflöte de Wolfgang Amadeus Mozart, rol interpretat de asemenea la vârsta de 18 ani la Opera Națională București, în calitate de membru al Studioului Experimental de Operă Ludovic Spiess.

MARIUS BOLDEA este pianist concertist, profesor titular la Școala Gimnazială de Arte Iosif Sava, catedra de pian principal și cadru didactic asociat al Universității Naționale de Muzică București, catedra de acompaniament. A absolvit Liceul de Artă din Târgu Mureș în anul 2013, clasa prof. Codruța Condruț, studiile universitare de licență și master la UNMB, clasa prof. univ. dr. Viniciu Moroianu (pian), Viorica Rădoi (acompaniament) și Manuela Giosa (muzica de cameră), iar din anul 2019 a urmat studiile universitare de Doctorat sub îndrumarea prof. univ. dr. dHC. Dan Dediu. În 14 decembrie 2022 îşi susţine teza de doctorat cu titlul Constantin Silvestri. Repere stilistice ale compozițiilor pentru pian, obținând titlul de Doctor în muzică, cu distincția summa cum laude. Activitatea sa concertistică este una bogată, desfăşurată atât în România, cât și în străinătate (Germania, Italia, Israel, Ungaria), ca solist, dar și în ansamblu cameral, în special cel de duo pianistic, 4 mâini / 2 piane.

Mai multe detalii: https://tinerimearomana.ro/despre/ro/seri-camerale-la-palatul-tinerimea-romana-pe-31-ianuarie/

Comenteaza pe Facebook
ppdp

Adaugat in urma cu 78 zile, 27 Ian. 2024

Adaugat de managerdp

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 403

Alte Evenimente din Bucuresti
cosmobeauty expo

Cosmobeauty Expo

Bucuresti, Bucuresti. 7 Iun 2024 - 9 Iun 2024
targul colectionarilor de machete si jucarii

Targul Colectionarilor de Machete si Jucarii

Bucuresti, Bucuresti. 13 Apr 2024 - 14 Apr 2024
program complet pentru echilibru n via a

Program complet pentru echilibru ȋn viață

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
program complet pentru echilibru n via a

Program complet pentru echilibru ȋn viață

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .