poze 153 de secunde vine la teatrul apollo 111
poze 153 de secunde vine la teatrul apollo 111 poze 153 de secunde vine la teatrul apollo 111

153 DE SECUNDE - Vine la Teatrul Apollo 111

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 1 Februarie 2019 20:00 - Vineri 1 Februarie 2019
APOLLO 111, TEATRUL. Strada Actor Ion Brezoianu nr. 23 - 25, Palatul Universul, Corp B, subsol, Strada Ion Brezoianu, București.

Categorii: Spectacole si Filme

Jucat cu casa închisă la seria reprezentațiilor de lansare, “153 de secunde” – teatru contemporan inspirat de momentul Colectiv – va fi prezentat, într-o suită specială, pe 1 și 2 februarie, de la ora 20.00, la Teatrul Apollo 111 din București. Spectacolul, - una dintre cele mai curajoase producții ale acestui sezon – va fi prezentat apoi într-un turneu național, în parteneriat cu teatre, festivaluri și organizații umanitare din țară.

”Este un spectacol cu o încărcătură puternică, cu atmosferă apăsătoare, rămâi nemişcat preţ de mai bine de o oră, respiraţia aproape că ţi se taie, iar la final aplauzele izbucnesc precaut, de parcă s-ar teme să nu perturbe atmosfera. Mult după ce te ridici din scaun mintea rămâne plecată departe, captivă în spectacol. Cu greu te reconectezi la real” (Bogdan Munteanu)

Spectacolul “153 de secunde”, al regizoarei Ioana Păun, pune în discuție, dintr-o perspectivă subiectivă, implicațiile politice, morale și afective ale incendiului din clubul Colectiv, un moment care a ajuns în profunzimea texturii sociale, mobilizând un proces complex de reflecție asupra generației milenialilor. Scenariul, semnat de scriitoarea Svetlana Cârstean, punctează cu putere și delicatețe o poveste recompusă din zeci de mărturii ale supraviețuitorilor. Cu aproape 20 de tineri actori pe scenă, spectacolul reconstruiește inteligent, fără urmă de violență grafică, energia unei mulțimi aflate în blocaj, iar cu forța acestui grup sunt accentuate stări divergente: exaltarea, entuziasmul, amorțeala, paralizia, furia.

Containerul care a blocat ieșirea de la Colectiv are o voce proprie, interpretată de actorul Bogdan Dumitrache, și construiește contextul mental care domină realitatea tinerilor din România.

153 de secunde va fi prezentat pe 1 și 2 februarie, de la ora 20.00, la Teatrul Apollo 111 din București. Biletele costă 50 de lei și se găsesc online, pe site-ul Teatrului Apollo 111 și pe Eventbook, la adresa: https://goo.gl/iwnJoc
Adresa: Strada Actor Ion Brezoianu nr. 23 - 25, Palatul Universul, Corp B, subsol, Strada Ion Brezoianu, București. Proiectul a fost produs cu susținerea AFCN, CNDB și ARCUB.

153 de secunde, atât a durat incendiul din Clubul Colectiv, declanșat în noaptea de vineri, 30 octombrie 2015. Un pompier intrat într-un club în flăcări reține imaginea a zeci de telefoane mobile care sună, purtând, cam toate, aceleași nume pe ecran: tata sau mama. Un container industrial, construit ca să fie etanș, e vopsit în portocaliu și instalat la intrarea în club. El blochează ieșirea. Apoi, timpul diluează totul. Furia, discursul, intențiile.

ECHIPA
Proiectele regizoarei Ioana Păun (n. 1984) au fost susținute de prestigioase instituții europene și internaționale, de la Theatre Royal Stratford East, la Teatro Luna Chicago, Kunstraum Lakeside Austria, Live Art Development Agency UK, Schauspielhaus Viena sau Onassio Centre din Atena. Spectacolele ei urmăresc cu predilecție teme sociale, vizând subiecte complexe, de la condiția muncitorilor dintr-o fabrică la viața lucrătoarelor filipineze. Nominalizată la Premiul pentru Incluziune Socială în cadrul Galei AFCN, Ioana Păun și-a centrat munca pe înțelegerea comportamentului uman, în special în situații feroce și condiții extreme, economice, politice sau de sănătate. 2019 marchează debutul ei în Franța, la Le Phenix Scene Nationalle, alături de un dramaturg incisiv, Amine Adjina. Cu educație în teatru și arte performative la UNATC București și la Universitatea Goldsmiths din Londra, Ioana Păun este coordonatoarea Programului de Arte Performative al Muzeului Național de Artă Contemporană din București.

Svetlana Cârstean (născută în 1969) este poetă și traducătoare. A debutat în 1994, în cadrul volumului colectiv Tablou de familie, alături de T.O. Bobe, Răzvan Rădulescu, Mihai Ignat, Sorin Ghergut și Cezar Paul-Bădescu. Volumul de debut individual, Floarea de menghină, a apărut în 2008, iar în 2013 a fost publicat în Suedia, la Editura Rámus, în traducerea poetei suedeze Athena Farrokhzad. Poemele sale au fost traduse în numeroase limbi. A lansat, în 2015, volumul Gravitație, la Editura Trei. În aprilie 2016, volumul Trado, scris împreună cu Athena Farrokhzad, a fost lansat în Suedia, de Editura Albert Bonnier, în colaborare cu Editura Rámus. Svetlana Cârstean este gazdă a Intersecțiilor de miercuri.

Munca pentru spectacol a început din 2017, iar fiecare element din construcția sa este creația originală a unora dintre cei mai avangardiști artiști români. Din echipă mai fac parte coregrafa Andreea David, artistul pop Cătălin Rulea, documentaristele Laura Ștefănuț și Smaranda Nicolau și muzicianul Sillyconductor.

Regia: Ioana Păun
Scenariu: Svetlana Cârstean
Scenografia: Cătălin Rulea
Documentare: Laura Ștefănuț, Smaranda Nicolau
Coloana sonoră: Sillyconductor
Mișcare: Andreea David
Performeri: Irina Artenii, Andrei Cătălin, Claudia Chiraș, Sorin Dobrin, Lorena Luchian, Alice Mihalache, Denisse Moise, Cristina Negucioiu, Ana Maria Pop, Ingrid Robu, Adina Răducan, Amelia Stuparu, Teodora Tudose, Octavian Voina
Voce container: Bogdan Dumitrache
Producătoare: Biatrice Cozmolici
Comunicare: Evantia Barca
Artistă asociată: Nicoleta Lefter

PARTENERI MEDIA:
RFI, Newsweek, Agerpres, DOR, Radio Romania Cultural, Arte și Meserii, Revista Arta, Modernism.ro, ArtOut, Scena.ro, Vice.com, Sub25, Sunete, Noizz, Metropolis, Zi Da, IQAds, IQool, Radio Tananana

Mai multe detalii: https://goo.gl/iwnJoc

Pret bilet: 50 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 660

Eveniment postat de organizator

diana evantia barca

Adaugat in urma cu 1893 zile, 22 Ian. 2019

Adaugat de Evantia

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .