poze alba ca zapada

Alba ca Zapada

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 18 Octombrie 2009 11:00
Teatrul Tandarica

Categorii: Spectacole si Filme

Alba ca zapada este dintre cele mai iubite povesti pentru copii. Cu toate ca exista mai multe variante in Europa, cea mai populara ramane cea a Fratilor Grimm.

Cine e Albă ca Zăpada? O fată de împărat care prin frumuseţea, cuminţenia şi drăgălăşenia ei stârneşte invidia mamei ei vitrege care are puteri magice şi o oglindă fermecată pe care o întrebă mereu cine-i mai frumoasă în ţară. Răspunsul este invariabil acelaşi: Albă ca zăpada. Acest lucru stârneşte invidia împărătesei şi hotărăşte să scape de ea prin tot felul de şiretlicuri. Ordonă unui vânător s-o ducă pe Albă ca zăpăda în pădure şi s-o omoare şi să-i aducă ca dovadă ficatul fetei. Acestuia însă i se face milă şi îi cruţă viaţa. Albă ca zăpada îşi găseşte adăpost în căsuţa unor pitici de care are grijă. Împărăteasa se hotărăşte într-un final să se ducă la căsuţă deghizată într-o babă şi îi oferă un măr otrăvit. Fata cade într-un somn adînc din care este trezită de sărutul unui prinţ ce se afla în trecere prin pădure.Spectacolul Teatrului ŢĂNDĂRICĂ păstrează firul poveştii clasice, dar ingeniozitatea regizorului şi fantezia scenografică, folosirea tehnicii de black light, a păpuşilor de mari dimensiuni, compuse şi a actorilor la vedere dau un farmec aparte şi creează o atmosferă plină de ritm în care binele învinge întotdeuna răul.*Fraţii Grimm* Sunt consideraţi "patriarhii" poveştilor pentru copii. Jakob (n.1785) şi Wilhelm (n.1786) Grimm s-au născut în familia unui jurist. Rămaşi orfani de tată de tineri, ei s-au apucat să lucreze în diverse domenii pentru a strânge bani ca să publice basmele şi poveştile pe care le culegeau şi le adaptau.

Regia: Cristian Pepino
Scenografia: Cristina Pepino
Cu: Alina Teianu/Georgiana Dinescu, Marin Fagu/Viorel Ionescu, Mariana Zaharia/ Petronela Purima, Cristian Mitescu/Ionuţ Brancu, Ionuţ Dumitru-Adrian Lefter, Graţiela Ene/ Ioana Chelaru Popovici
Durata: 60 min

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 555
Cuvinte cheie: Bucuresti
iulia kacser

Adaugat in urma cu 5278 zile, 16 Oct. 2009

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .