poze arta i furie pixadores

Artă și furie: Pixadores

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 4 August 2017 20:30
MNAC Bucuresti, Strada Izvor nr. 2-4

Categorii: Spectacole si Filme

Muzeul Național de Artă Contemporană găzduiește, în cadrul noului său program de arte performative, o proiecție specială din cadrul proiectului Documentare la Curte, organizat de One World Romania la Școală pe timpul verii.

Vineri, 4 august vă așteptăm cu mic, cu mare, pentru a vedea împreună filmul care a câștigat singurul premiu al festivalului One World Romania în 2015, premiu oferit de un juriu format din cinci elevi de liceu. Pixadores spune povestea a patru tineri care vor cu orice chip să lase o urmă în lume.

Bilete: 11 lei.
Rezervări: https://eventbook.ro/other/bilete-pixadores-mnac
La 20:30 invităm participanții pe terasă, la 21:00 începe filmul. Pentru cei ce doresc să viziteze MNAC înainte proiecției, programul de vizitare al muzeului se încheie la ora 20:00, astfel încât recomandăm să veniți cu cel puțin o oră înainte.

PIXADORES | Amir Escandari | Finlanda, Danemarca, Suedia | 2014 | 93 min

„Suntem Pixadores. Nu căutăm aprobarea nimănui.” Pixação sunt tineri care vin din zone marginale ale orașului São Paulo. Arta lor e alimentată de furie, lipsuri și disperare. Intervențiile lor în spațiul urban sunt independente de constrângerile derivate din apartenența instituțională. Când se intersectează punctual cu lumea artistică, cu prilejul unei invitații la Bienala de Artă Contemporană de la Berlin, reușesc să-l scandalizeze pe curatorul german care i-a invitat, punându-și tag-urile pe pereții unei clădiri de patrimoniu și refuzând să atingă panourile care le-au fost puse la dispoziție.

*Pe parcursul verii, One World Romania la Școală organizează proiecții de film documentar la firul ierbii. Vrei să găzduiești o proiecție în curtea ta? Detalii aici:goo.gl/6DPD8K.

Această proiecție face parte din programul „Arta la firul ierbii”, proiect cofinanţat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 514
Cuvinte cheie: Bucuresti
lavi

Adaugat in urma cu 977 zile, 29 Iul. 2017

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

Alte Evenimente din Bucuresti
petexpo romania 2020

PetExpo Romania 2020

Bucuresti, Bucuresti. 24 Apr 2020 - 26 Apr 2020
concert celine dion in 2020

Concert Celine Dion in 2020

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Iulie 2020
starevolution dance festival

StaREvolution Dance Festival

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 9 Mai 2020
maximum rock festival 2020

Maximum Rock Festival 2020

Bucuresti, Bucuresti. 13 Iun 2020 - 14 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .