poze boema lui puccini in direct la grand cinema digiplex
poze boema lui puccini in direct la grand cinema digiplex

Boema lui Puccini in direct la Grand Cinema Digiplex

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 15 Ianuarie 2013 21:15
Baneasa Shopping City, Grand Cinema Digiplex

Categorii: Spectacole si Filme

Grand Cinema Digiplex a transmis de-a lungul timpului opere celebre ale compozitorului Giacomo Puccini, iar în 2013 aduce în direct, de la prestigioasa Royal Opera House, cunoscuta operă în patru acte, La bohème (Boema).

Opera scrisă de Giuseppe Giacosa și Luigi Illica, după romanul "Scènes de la vie de bohème" de Henri Murger, a avut premiera la Torino, „Teatrul Regio”, la 1 februarie 1896, sub conducerea dirijorului Arturo Toscanini.
În jurul Boemei a existat o întreagă controversă în anul 1893, anul în care a început scrierea ei. În data de 19 martie 1893, Ruggero Leoncavallo şi Giacomo Puccini, amici la acel moment, au avut o discuţie contradictorie într-o cafenea din Milano, în care şi-au dat seama că fiecare dintre ei lucra la aceeaşi operă. Pentru a rezolva conflictul şi-au luat angajamentul ca fiecare să scrie propria versiune a Boemei şi să lase publicul să decidă care este cea mai frumoasă. Deşi minunată în multe aspecte, Boema lui Leoncavallo nu a reuşit să atingă sufletele în aceeaşi măsură ca cea a prietenului său. Geniul muzical al lui Puccini a triumfat şi el şi-a consolidat reputația, situându-se în fruntea noii generații de muzicieni tineri italieni.
Puccini s-a inspirat în această lucrare din propriile escapade studenţeşti, anticipând reputația sa de bon viveur. Compozitorul a lucrat intens la fiecare act, unele dintre ele finalizate cu câteva săptămâni înainte de premieră, dar a reuşit să ofere umor, bucurie, căldură, umanitate, în proporţii echilibrate, dar la o intensitate greu de egalat.
În data de 15 ianuarie, începand cu ora 21:15, productia regizorului John Copley va oferi spectatorilor Grand Cinema Digiplex cele mai intense emotii, de la bucurie, la tristete, de la umor, la dramatism. Tablourile intime se intercalează cu scenele aglomerate, de la Café Momus şi până la mansarda sărăcăcioasă, alcătuind o superbă panoramă a Parisului anilor 1830, în viziunea talentatului designer Julia Trevelyan Oman.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 625
cristina

Adaugat in urma cu 2707 zile, 07 Ian. 2013

Adaugat de gemyna

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 26

Alte Evenimente din Bucuresti
soft educational cursuri la distanta

Soft Educational, cursuri la distanta

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .