poze  d ale noastre cel mai atipic spectacol inspirat din opera lui
poze  d ale noastre cel mai atipic spectacol inspirat din opera lui poze  d ale noastre cel mai atipic spectacol inspirat din opera lui poze  d ale noastre cel mai atipic spectacol inspirat din opera lui

„D-ale noastre”...cel mai atipic spectacol inspirat din opera lui

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 7 Iunie 2016 20:00
Teatrul National, Sala Studio

Categorii: Spectacole si Filme

Probabil cel mai atipic spectacol inspirat din opera lui Caragiale, „D-ale noastre” îmbină teatrul și dansul, în viziunea unuia dintre cei mai cunoscuți coregrafi români, Gigi Căciuleanu. Nominalizată anul trecut la Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol, co-producția Naționalului bucureștean şi a Fundaţiei Art Production se joacă Marţi, 7 iunie, orele 20:00 la sala Studio a TNB.

„Am vrut să re-scriu pe limba mea, cea a teatrului coregrafic, ceea ce îmi inspiră tumultoasa lume a lui Caragiale al nostru. Nu o piesă anume, nu una sau mai multe dintre nemiloasele sale schiţe sau poveşti, nu unul sau mai multe din acerbele sale momente, ci impresia generală pe care toate acestea la un loc mi le inspiră. Un Caragiale revizitat în ziua de azi în care absurdul Ionescian a devenit logică cotidiană. Un spectacol în care mi-am propus să explorez această lume a noastră cea de toate zilele, plină cu de-ale noastre. Nu numai cele românești ci, în general, cu cele de-ale noastre: omeneşti”, povestea Gigi Căciuleanu.

Fost solist al Operei Naționale din Bucureşti, Căciuleanu a colaborat cu nume sonore ale artei dansului, printre care Pina Bausch şi Maya Plisetskaya. A primit numeroase distincţii şi premii la prestigioase concursuri internaţionale de coregrafie. În anul 1994, a înfiinţat compania de dans care-i poartă numele, iar - în 2001 - a devenit director artistic al Baletului Naţional Chilian „El Banch”. Acum șapte ani a fondat „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company“.
Printre spectacolele create în România se numără „OuiBaDa” (Teatrul de Comedie din București), „Carmina Burana” (Teatrul Național din Târgu Mureș), „Mozart Steps” (Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu), „Folia, Shakespeare & Co“ (Teatrul Metropolis şi Teatrul Naţional din București).
„D-ale noastre” a avut premiera în 2012 la Teatrul Național din București și, pe lângă nominalizarea la Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol, a mai primit o nominalizare pentru Cel mai bun actor în rol principal (Lari Giorgescu).

„D'ale noastre, strălucitorul spectacol realizat la TNB de Gigi Căciuleanu (...) a fost o probă de răbdare, revoltă... şi încântare. (...) odată ce intri în convenţie, dar, mai ales, odată ce apar tradiţionalele însemne vestimentare şi începi zglobiu să-i recunoşti pe Trahanache, Dumitrache, Fănică, Zoe, Rică, Veta şi Ziţa, totul devine fluent, te desprinzi de mania textului şi te laşi definitiv captiv magiei coregrafice. (...) ajungi să te pierzi uluit în faţa unui Cetăţean turmentat evoluând pe «Sonata lunii», a unor captivante caligrafii dansante pe secvenţe din Năpasta şi Conu' Leonida, dar în special la climaxul care, pentru mine, a fost discursul lui Caţavencu”, nota criticul Dan C. Mihăilescu în Dilema Veche.

Distribuția: Ioana Marchidan, Ioana Macarie, Ana Vişan, Rasmina Călbăjos, Lari Giorgescu, Răzvan Stoian, Ştefan Lupu, Adrian Nour, Alexandru Călin, Arcadie Rusu şi Diana Spiridon.

Scenografia: Corina Grămoșteanu
Asistent coregraf: Lelia Marcu-Vladu
Muzica originală: Lucian Stan, Marius Mateşan, Dan Handrabur, Cristina Handrabur, Cristian Stanciu, Vlaicu Golcea, Micloş Micleuşanu.

Mai multe detalii: https://www.mystage.ro/spectacole/dale-noastre-76?af=41

Pret bilet: 40 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 932

Eveniment postat de organizator

art production

Adaugat in urma cu 2865 zile, 24 Mai. 2016

Adaugat de art-production

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 227

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .