poze  d ale noastre pe scena salii studio a teatrului national
poze  d ale noastre pe scena salii studio a teatrului national poze  d ale noastre pe scena salii studio a teatrului national poze  d ale noastre pe scena salii studio a teatrului national

"D'ale noastre" ...pe scena Sălii Studio a Teatrului Naţional

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 12 Noiembrie 2013 20:00
Teatrul National "I.L. Caragiale"

Categorii: Spectacole si Filme

După magistralul succes reputat în zilele de 2 şi 3 noiembrie pe scena Teatrului Naţional "Mihai Eminescu" din Chişinău, spectacolul de teatru coregrafic "D'ale noastre" revine Marţi, 12 noiembrie, orele 20:00 pe scena Sălii Studio a Teatrului Naţional Bucureşti.

Creaţia coregrafică D’ale noastre, construită pe tipologii de inspiraţie caragialiană de cunoscutul dansator, coregraf şi profesor Gigi Căciuleanu, este una din primele producţii de excepţie, prin care Teatrul Naţional București a celebrat Anul Caragiale 2012, sub semnăturile unor artişti prestigioşi ai scenei.

„Intenţionez să-l scot pe Caragiale din specificul local pentru ca spectacolul să poată fi înţeles şi de un chilian şi de un francez, de oricine. Am gândit personajele mai degrabă pe tipologii ca «Frumosul urbei», «Frumoasa urbei», grupul din «D’ale carnavalului» l-am numit «Cvintet de mahala». Nu am vrut să fac din Caragiale ceea ce ar face orice regizor de teatru şi nici ceea ce ar face orice coregraf. Pentru că eu fac teatru coregrafic, iar oamenii cu care lucrez se numesc dans-actori. […] Eu am luat actori care, intrând într-o spirală ascendentă, redevin dansatori, având preocuparea funcţionării mecanismelor corporale la fel de mare ca pe cea a funcţionării mecanismelor teatrale“, a explicat Gigi Căciuleanu.

Scenografia și costumele originale poartă semnătura Corinei Gramosteanu. Muzica lui DJ Vasile este „asezonată cu Beethoven, Mozart, Verdi și altele”, inserturi „menite să universalizeze comportamentul personajelor”, după cum precizează Gigi Căciuleanu.

Biletele pentru spectacol se pot procura de la agenția Teatrului Național "I.L. Caragiale" din Bucureşti.

Mai multe detalii: http://www.tnb.ro/index.php?page=spectacol&idspec=426

Pret bilet: 40 - 50

Comenteaza pe Facebook
ppdp

Adaugat in urma cu 3815 zile, 09 Nov. 2013

Adaugat de managerdp

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 403

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .