poze  d ale noastre premiera
poze  d ale noastre premiera poze  d ale noastre premiera poze  d ale noastre premiera

"D'ale noastre" - premieră

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 15 Iunie 2012 19:00
Teatrul National Bucuresti, B-dul Nicolae Balcescu nr. 2

Categorii: Spectacole si Filme

”D’ale noastre” este una dintre primele productii de exceptie prin care Teatrul National celebreaza Anul Caragiale 2012, sub semnaturile unor artisti prestigiosi.

Fundatia “Art Production”, anunta premiera oficială a spectacolului „D'ale noastre", in data de 15 iunie, pe scena Teatrului National din Bucuresti, in coregrafia lui Gigi Caciuleanu, pornind de la textele marelui dramaturg Ion Luca Caragiale.

Spectacolul este organizat de Fundatia “Art Production”, in parteneriat cu Teatrul National “I.L.Caragiale” (sub auspiciile Centrului de Cercetare şi Creaţie Teatrală “Ion Sava”), avand sprijinul JTI si al Bibliotecii Nationale.

“Intentionez sa-l scot pe Caragiale din specificul local pentru ca spectacolul sa poata fi inteles si de un chilian si de un francez, de oricine. Personajele le-am gandit mai degraba pe tipologii ca «Frumosul urbei», «Frumoasa urbei», iar grupul din «D'ale carnavalului» l-am numit «Cvintet de mahala». Nu am vrut sa fac din Caragiale ceea ce ar face orice regizor de teatru si nici ceea ce ar face orice coregraf. Pentru ca eu fac teatru coregrafic, iar oamenii cu care lucrez se numesc dans-actori. (…) Eu lucrez cu actori care, intrand intr-o spirala ascendenta, redevin dansatori, preocuparea pentru functionarea mecanismelor corporale fiind la fel de mare ca pentru functionarea mecanismelor teatrale”, explica demersul sau artistic Gigi Caciuleanu.

In acest moment, coregraful repeta intens cu tinerii dans-actori, membri ai “Gigi Caciuleanu Romania Dance Company”, pentru spectacolul construit pe tipologii caragialiene. Scenografia si costumele extrem de originale, poarta semnatura Corinei Gramosteanu. Muzica lui DJ Vasile este “asezonata cu Beethoven, Mozart, Verdi si altele”, inserturi “menite sa universalizeze comportamentul personajelor”, dupa cum precizeaza Gigi Caciuleanu.

După premiera din 15 iunie, spectacolul va intra în repertoriul permanent al Teatrului Naţional începând cu luna septembrie 2012, odată cu deschiderea stagiunii 2012-2013.

Biletele se pot procura de la agenţia Teatrului National Bucuresti, B-dul Nicolae Balcescu nr. 2, Telefon 021-314.71.71. Program: Luni 10-16; Marti-Duminica 10-19.

Mai multe detalii: http://www.tnb.ro/index.php?page=noutati#stire_30

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 831

Eveniment postat de organizator

art production

Adaugat in urma cu 3045 zile, 28 Mai. 2012

Adaugat de art-production

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 183

Alte Evenimente din Bucuresti
salonul auto bucuresti accesorii

Salonul Auto Bucuresti & Accesorii

Bucuresti, Bucuresti. 8 Oct 2020 - 18 Oct 2020
noaptea designerilor

Noaptea Designerilor

Bucuresti, Bucuresti. 14 Nov 2020 - 14 Nov 2020
van gogh painting monday paint your own van gogh

Van Gogh Painting Monday / Paint your own Van Gogh

Bucuresti, Bucuresti. 28 Sep 2020 - 28 Sep 2020
comunicarea eficienta seminar curs sub licen a pcm

Comunicarea eficientă – seminar (curs) sub licență PCM®

Bucuresti, Bucuresti. 28 Sep 2020 - 30 Sep 2020
  • Ai ceva de zis?

    .