poze  d ale noastre un spectacol de gigi caciuleanu
poze  d ale noastre un spectacol de gigi caciuleanu poze  d ale noastre un spectacol de gigi caciuleanu poze  d ale noastre un spectacol de gigi caciuleanu

D'ale Noastre - un spectacol de Gigi Căciuleanu

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 19 Februarie 2016 20:00
Teatrul National, Sala Studio

Categorii: Spectacole si Filme

Probabil cel mai atipic spectacol inspirat din opera lui Caragiale, „D-ale noastre” îmbină teatrul și dansul, în viziunea unuia dintre cei mai cunoscuți coregrafi români, Gigi Căciuleanu.

„Am vrut să re-scriu pe limba mea, cea a teatrului coregrafic, ceea ce îmi inspiră tumultoasa lume a lui Caragiale al nostru. Nu o piesă anume, nu una sau mai multe dintre nemiloasele sale schiţe sau poveşti, nu unul sau mai multe din acerbele sale momente, ci impresia generală pe care toate acestea la un loc mi le inspiră. Un Caragiale revizitat în ziua de azi în care absurdul Ionescian a devenit logică cotidiană. Un spectacol în care mi-am propus să explorez această lume a noastră cea de toate zilele, plină cu de-ale noastre. Nu numai cele românești ci, în general, cu cele de-ale noastre: omeneşti”, povestea Gigi Căciuleanu.

Fost solist al Operei Naționale din Bucureşti, Căciuleanu a colaborat cu nume sonore ale artei dansului, printre care Pina Bausch şi Maya Plisetskaya. A primit numeroase distincţii şi premii la prestigioase concursuri internaţionale de coregrafie. În anul 1994, a înfiinţat compania de dans care-i poartă numele, iar - în 2001 - a devenit director artistic al Baletului Naţional Chilian „El Banch”. Acum opt ani a fondat „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company“.

Printre spectacolele create în România se numără „OuiBaDa” (Teatrul de Comedie din București), „Carmina Burana” (Teatrul Național din Târgu Mureș), „Mozart Steps” (Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu), „Folia, Shakespeare & Co“ (Teatrul Metropolis din București), “fabriKa” (Teatrul Mic din Bucureşti), “Un minut de dans sau UF!!!” (Teatrul Mic din Bucureşti).

„D'ale noastre, strălucitorul spectacol realizat la TNB de Gigi Căciuleanu (...) a fost o probă de răbdare, revoltă... şi încântare. (...) odată ce intri în convenţie, dar, mai ales, odată ce apar tradiţionalele însemne vestimentare şi începi zglobiu să-i recunoşti pe Trahanache, Dumitrache, Fănică, Zoe, Rică, Veta şi Ziţa, totul devine fluent, te desprinzi de mania textului şi te laşi definitiv captiv magiei coregrafice. (...) ajungi să te pierzi uluit în faţa unui Cetăţean turmentat evoluând pe «Sonata lunii», a unor captivante caligrafii dansante pe secvenţe din Năpasta şi Conu Leonida, dar în special la climaxul care, pentru mine, a fost discursul lui Caţavencu”, nota criticul Dan C. Mihăilescu în Dilema Veche.

Distribuția: Ioana Marchidan, Ioana Macarie, Ramona Bărbulescu, Rasmina Călbăjos, Lucile Julaud, Istvan Teglas, Lari Giorgescu, Ştefan Lupu, Adrian Nour, Alexandru Călin, Arcadie Rusu, Diana Spiridon.

Scenografia: Corina Grămoșteanu

Asistent coregraf: Lelia Marcu-Vladu

Muzica originală: Lucian Stan, Marius Mateşan, Dan Handrabur, Cristina Handrabur, Cristian Stanciu, Vlaicu Golcea, Micloş Micleuşanu.

Bilete şi rezervări la Agenţia TNB, telefon 021314.71.71 sau http://www.tnb.ro/ro/bilete-online

Mai multe detalii: http://www.tnb.ro/ro/dale-noastre-464?r=4569

Pret bilet: 30 - 50

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 854

Eveniment postat de organizator

art production

Adaugat in urma cu 1490 zile, 28 Ian. 2016

Adaugat de art-production

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 180

Alte Evenimente din Bucuresti
duminica in familie

Duminica in familie!

Bucuresti, Bucuresti. 1 Mar 2020 - 1 Mar 2020
petexpo romania 2020

PetExpo Romania 2020

Bucuresti, Bucuresti. 24 Apr 2020 - 26 Apr 2020
concert celine dion in 2020

Concert Celine Dion in 2020

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Iulie 2020
concert mariza la sala palatului

Concert Mariza la Sala Palatului

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 7 Martie 2020
  • Ai ceva de zis?

    .