poze destinul dacilor spectacol de circ

Destinul dacilor - spectacol de circ

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 22 Mai 2011 15:00
Circ & Variete Globus

Categorii: Spectacole si Filme

Fastuos, extraordinar, grandios, senzaţional sunt atribute care parcă nu au puterea să cuprindă şi să definească ce se întâmplă pe scena Circ & Variete "Globus".

Regizorul Brânduşa Novac împreună cu coregraful Ama Butoiescu şi scenograful Vlad Gabrilescu au adus de data această în scenă nu doar o poveste, ci un spectacol educativ care împleteşte adevărul istoric cu magia mitului.

În firul epic sunt prinse impresionante numere de dans ale fecioarelor dace despletite purtând costume aurite, jocul şi obiceiurile fiilor Sarmisegetuzei care ajung la Roma în căutarea prinţesei răpite de soldaţii împăratului. Atmosfera este completată de animale exotice aduse în arenă pentru a face plăcere cezarului. Laolaltă, doi urşi de la Circul Mare din Moscova, care se întrec în gimbuşlucuri, antrenaţi de Duo Kudrya, elefantul care îi salută de copiii din sală, dresat de spaniolii de la Duo Kludsky, leoaicele şi leul care ?fură? aplauze asistenţei, cămilele care aduc în manej un crâmpei din misterul piramidelor, călăreţii care amintesc de prinţii din ?O mie una de nopţi? sau poneii fac deliciul publicului, dar nu îl mulţumesc pe împăratul roman care solicită ?vocea poporului?, implicarea publicului spectator, pentru a decide eliberarea fecioarelor.

Este nevoie ca Tarabostes (aristocraţii geto-daci) să îşi dovedească măiestria în luptă dreaptă şi în întreceri ce se deruluează la propriu la înalţime ? la 8 metri, care taie nu numai elanul duşmanului, dar şi suflul asistenţei. Numerele de dresură, cele de echilibristică şi cele de jonglerie se contopesc într-un tot unitar, într-un spectacol grandios în care sunt implicaţi peste 50 de artişti, doi urşi, un elefant, trei leoaice şi un leu, căţei, porumbei, căpriţe, ponei, cai, păuni şi pentru care s-a muncit sute de ore. Efortul lor nu poate rămâne fără ecou şi de aceea copiii, părinţii şi bunicii sunt invitaţi la un spectacol de zile mari, un spectacol pentru toate vârstele.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 857
Cuvinte cheie: Bucuresti
iulia kacser

Adaugat in urma cu 4723 zile, 15 Mai. 2011

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .