poze don quijote la grand cinema digiplex

Don Quijote la Grand Cinema Digiplex

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 10 Februarie 2013 17:00
Grand Cinema Digiplex, Baneasa Shopping City

Categorii: Spectacole si Filme

Energie, virtuozitate şi un nivel incredibil de performanţă. Astfel poate fi rezumat spectacolul Don Quijote al Teatrului Bolshoi din Moscova. Înregistrarea acestei capodopere va fi proiectată la Grand Cinema Digiplex în data de 10 februarie, de la ora 17:00.

Pus iniţial în scenă de Marius Petipa, pe muzica lui Ludwig Minkus, Don Quijote a fost prezentat pentru prima dată în 1869. Toate producțiile moderne ale baletului Petipa/Minkus sunt derivate din versiunea montată de coregraful Alexandru Gorsky pentru Teatrul Bolshoi în 1900. De-a lungul anilor, piesa a fost modificată și a devenit o producţie marcantă în repertoriu Bolshoi.

Cea mai recentă producţie poartă semnătura coregrafului Alexei Fadeyechev, un maître de ballet cu o experienţă considerabilă în străinătate. În viziunea lui, Don Quijote și Sancho Panza nu sunt personajele centrale, ci personaje care conectează toate scenele. Adevărații eroi sunt Kitri (Natalia Osipova Rampage) și Basilio (Ivan Vasiliev), iar baletul este mai distractiv şi mai deschis decât în oricare din versiunile anterioare.

Don Quijote, un nobil obsedat de cavalerism şi romantism, decide să pornească într-o călătorie în care să realizeze fapte mari, care să îi aducă faimă. Între timp, în Barcelona, hangiul Lorenzo îl alungă pe umilul Basilio, care flirtează cu fiica lui, Kitri, promisă unui nobil bogat. Când apare Don Quijote, imaginaţia sa transformă hanul într-un castel, Lorenzo devine Stăpânul său şi Kitri se tranformă în prinţesa Dulcineea…

Balerina Natalia Osipova şi-a asumat cu succes o sarcină provocatoare, aceea de a îndeplini două roluri importante: cel al lui Kitri şi cel al Dulcineei. Artista are o lejeritate incredibilă a mişcării, astfel încât poantele par să devină o extensie naturala a ei. Deoarece Dulcinea este o eroină a omniprezentului balet alb, Osipova îşi transformă complet stilul și musculatura, încât simţi nevoia să verifici dacă este într-adevăr aceeaşi balerină. La rândul său, Ivan Vasiliev este partenerul ideal pentru Osipova, reuşind să cucerească scena şi publicul cu farmec şi o tehnică uluitoare.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1176
cristina

Adaugat in urma cu 4095 zile, 01 Feb. 2013

Adaugat de gemyna

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 26

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .