poze dunas o creatie flamenco dans contemporan la intalnirile jti
poze dunas o creatie flamenco dans contemporan la intalnirile jti poze dunas o creatie flamenco dans contemporan la intalnirile jti poze dunas o creatie flamenco dans contemporan la intalnirile jti

DUNAS, o creaţie flamenco - dans contemporan, la Intâlnirile JTI

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 10 Mai 2014 20:00
Opera Naţională din Bucureşti

Categorii: Spectacole si Filme

JTI Romania va invita la cea de-a cincisprezecea editie a Intalnirilor JTI. In acest an, artistii dansatori si coregrafi Maria Pagés si Sidi Labri Cherkaoui, vor sustine pe 10 mai, incepand cu orele 20:00, spectacolul Dunas, pe scena Operei Nationale din Bucuresti.

Inaugurate in anul 2000, de celebra companie de balet Bejart Ballet Lausanne, Intalnirile JTI au gazduit dansatori, coregrafi si companii de balet celebre in toata lumea: Nacho Duato si Compania Nacional De Danza, Cullberg Ballet, Joaquin Cortes, Alvin Ailey American Dance Theater, Tango Pasion, Les Ballets de Monte-Carlo, Sylvie Guillem si Russell Maliphant, Gigi Caciuleanu si Baletul National din Chile, Alonzo King Lines Ballet din San Francisco si Vortice Dance Company.

„Dunas este inspirat, desigur, de dune – nisipul si metamorfoza acestuia. Un spectacol unic, cu muzica originala de Szymon Brzoska si Ruben Lebaniegos – incluzand ecouri de flamenco, dar si tonuri joase, clasice si arabe. Cu un decor care ne transpune in magia exotica a desertului, Dunas trece dincolo de diferentele culturale si – servindu-se de limbajul universal al dansului – construieste punti solide de dialog”, declara Sidi Labri Cherkaoui despre spectacolul care va fi prezentat la Bucuresti.

Recunoscuta pe plan international pentru conceptul personal asupra esteticii artei flamenco, Maria Pagés a primit numeroase premii si distinctii, printre care Premiul National al Dansului (pentru creatie), Premiul Arta Dansului Leonide Massine (sectiunea „Al Valore”), sapte premii „Giraldillo” la bienala artei flamenco de la Sevilla, premiul pentru Cultura din partea Comunitatii din Madrid, ca si Premiul Publicului la Festivalul de la Jerez.

Sidi Labri Cherkaoui a creat coregrafii pentru companiile de dans Sasha Waltz, Les Ballets de Monte-Carlo, Culberg Ballet. A primit titlul de Coregraful de Exceptie al Anului, premiu decernat de Baletul Tanz si de un comitet format din patruzeci de critici din domeniul dansului din intreaga Europa, pentru munca sa din 2007 si 2008. In 2009, a primit Premiul Cultural European Kairos si a fost apreciat de juriu pentru ca a infatisat “intrebari despre existenta umana, exprimate prin miscare si pentru legaturile create intre elemente diferite din culturi diferite”.

Evenimentul Intalnirile JTI este organizat si in acest an de Fundatia Art Production.

Biletele se gasesc in reteaua Eventim - magazinele Vodafone, Germanos, Orange Shop, Domo, librariile Humanitas si Carturesti, Sala Palatului si on-line pe www.eventim.ro.

Mai multe detalii: http://www.art-production.ro/

Pret bilet: 50 - 300

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1237

Eveniment postat de organizator

art production

Adaugat in urma cu 2349 zile, 07 Mar. 2014

Adaugat de art-production

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 183

Alte Evenimente din Bucuresti
asr aikido curs de aikido pentru adulti

ASR Aikido - Curs de aikido pentru adulti

Bucuresti, Bucuresti. 1 Sep 2020 - 1 Sep 2020
am abilitati arte martiale abilitati

AM.abilităţi („Arte Marţiale – Abilităţi”)

Bucuresti, Bucuresti. 1 Sep 2020 - 1 Sep 2020
asr jujutsu adul i 14

ASR Jujutsu, Adulți (+14)

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 2 Septembrie 2020
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 1 Aug 2020 - 14 Aug 2020
  • Ai ceva de zis?

    .