poze  emojiplay teatru coregrafic de gigi caciuleanu
poze  emojiplay teatru coregrafic de gigi caciuleanu poze  emojiplay teatru coregrafic de gigi caciuleanu poze  emojiplay teatru coregrafic de gigi caciuleanu

#EMOJIPLAY, teatru coregrafic de Gigi Căciuleanu

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 16 Martie 2019
Teatrul Excelsior, str. Academiei nr. 28

Categorii: Spectacole si Filme

Suntem invadaţi de emoticoane de tot felul. Emoţiile sunt re-codificate şi concentrate în imagini stilizate. „Emoji” provine din japoneză: 絵文字 sau えもじ (E: Imagine și Moji: Literă).

Aceste simboluri sunt prezente în mesaje din ce în ce mai sofisticate, mai complexe (SMS, MMS, etc.) pe telefoanele mobile, pe twitter, pe E-mail şi pe alte (care mai de care!) drăcovenii electronice...

S-ar putea foarte bine ca o hibridare a limbilor să dea naştere unui limbaj de semne universal reconoscibile. S-ar putea ca vorba scrisă să dispară! Şi odată cu aceasta şi mecanismele gramaticale de combinare literară a cuvintelor? Iar cărţile (sau mai bine zis ecranele noastre) sa înceapă să semene din ce în ce mai mult cu pereţii piramidelor pline de ideograme părând naive dar cu atât mai codificate și cu multiple semnificaţii, cu cât mai sofisticate cu atât mai ascunse.
Ajunge-vom oare, mai curând decât o bănuim, să nu comunicăm decât prin acest fel de imagini, să “scriem” numai prin semne, ca să uitam până la urmă de existenţa literelor şi a sintaxei? Viitorul apropiat să închidă oare bucla înspre îndepărtata antichitate ca să nu mai comunicăm decât prin hieroglife, aidoma celor de pe pereţii din piramidele foarte anticulului Egipt ? Să nu mai citim ci, mai degrabă, să descifrăm?

"#EMOJIPLAY" îşi propune a fi o piesă de teatru coregrafic, îmbinând în mod aparent ludic un limbaj tri-dimensional (cel al dansActorilor) cu vizuala şi strania (încă!) lume bi-dimensională a acestor foarte tinere metafore, numite: “Emoji”.

Patru tineri dansActori (Ana Vişan, Irina Strungăreanu, Adrian Nour, Alexandru Călin, în alternanţă cu Bianca Bor şi Bogdan Iacob) transferă în emoţionalitate coregrafică acţiuni şi afecte tipice utilizatorilor de emoji, într-un spectacol de teatru coregrafic unic, semnat de Gigi Căciuleanu.

Asistent coregraf: Lelia Marcu- Vladu
Costume: Corina Boboc
Scenografie video și animație: Les Ateliers Nomad
Light design: Cristian Șimon și Andrei Florea

Mai multe detalii: http://www.teatrul-excelsior.ro/emojiplay/

Comenteaza pe Facebook
art production

Adaugat in urma cu 364 zile, 26 Feb. 2019

Adaugat de art-production

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 180

Alte Evenimente din Bucuresti
petexpo romania 2020

PetExpo Romania 2020

Bucuresti, Bucuresti. 24 Apr 2020 - 26 Apr 2020
concert celine dion in 2020

Concert Celine Dion in 2020

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Iulie 2020
concert mariza la sala palatului

Concert Mariza la Sala Palatului

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 7 Martie 2020
concert boney m la sala palatului

Concert Boney M la Sala Palatului

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 8 Martie 2020
  • Ai ceva de zis?

    .