poze  exilatii la teatrul national i l caragiale bucuresti

"Exilatii" la Teatrul National I.L.Caragiale Bucuresti

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 2 Martie 2010 19:00
Teatrul National "I.L. Caragiale" - Sala Mare

Categorii: Spectacole si Filme

Exilatii - un spectacol extraordinar, dupa Ivan Vazov, regia Alexander Morfov, productie a Teatrului National din Sofia, va veni la Teatrul National din Bucuresti cu o singura reprezentatie, pe 2 martie 2010, ora 19:00, la Sala Mare.

Brăila, anul 1870, marginea Imperiului Otoman. Câţiva refugiaţi bulgari pun la cale, într-un birt, o revoluţie. Fără bani, dar cu idealuri măreţe, fără susţinere, dar plini de entuziasm, fără arme, dar dornici de a fi liberi din nou. Oare vor reuşi dacă vor pune în scenă o piesă care le va aduce atât de mulţi bani încât să pornească o revoltă? Şi cât de asemănători sunt aceşti bulgari din secolul XIX cu noi, cei de azi?

Acesta este pariul Teatrului Naţional din Bucureşti care a invitat trupa Teatrului Naţional din Sofia pentru o unică reprezentaţie a spectacolului "Exilaţii" după Ivan Vazov, clasicul literarii bulgare. Acesta este şi pariul regizorului Alexander Morfov, unul dintre cei mai apreciaţi regizori bulgari ai momentului.

Bazat pe nuvela din 1884 intitulată "Nedoriţii, neiubiţii" de Ivan Vazov, "patriarhul literaturii bulgare" şi pe alte câteva texte, "Exilaţii" prezintă vieţile câtorva refugiaţi săraci ajunşi în România cu gândul de a declanşa o revoluţie pentru a-şi elibera ţara de asuprirea otomană. În timpul spectacolului vom trăi alături de protagonişti povestea unui mare ideal. Tremurăm împreună cu ei de frig în timpul iernilor geroase prin care trec fără niciun ban sau căldură, le simţim foamea, alinarea şi euforia când sunt în compania compatrioţilor şi le înţelegem dorinţa de a avea o patrie atunci când stăm împreună cu ei pe un mal al Dunării şi privim într-acolo unde familiile lor trăiesc sub opresiunea otomană.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 531
Cuvinte cheie: Bucuresti
iulia kacser

Adaugat in urma cu 5148 zile, 23 Feb. 2010

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .