poze festivalul de film zilele min ilor frumoase 2018

Festivalul de film ”Zilele Minților Frumoase” 2018

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 1 Aprilie 2018 19:00 - Marţi 3 Aprilie 2018
Apollo 111, str. Actor Ion Brezoianu 23-25

Categorii: Spectacole si Filme

Numar min/max participanti: 0/250

Fundația Romanian Angel Appeal organizează, în perioada 1-3 aprilie 2018, a patra ediție a festivalului de film Zilele Minților Frumoase. Evenimentul ce marchează Ziua Internațională a Conștientizării Autismului va fi găzduit de Apollo 111 Teatrul și este realizat cu susținerea Novaintermed și Direcției Generale de Asistență Socială a Municiupiului București.

În cadrul acestei ediții, vor fi proiectate trei filme alerte și antrenante, care au în centrul acțiunii personaje puternic conturate, reflectând dificultățile și situațiile problematice pe care le înfruntă zilnic persoanele care suferă de autism și familiile acestora.
fa
Prin vizionarea filmelor, publicul va avea ocazia să afle cât de diferită și adeseori copleșitoare poate părea lumea din jur pentru persoanele cu autism, dar și cât de surprinzătoare, inedite și creative sunt soluțiile pe care acestea le găsesc pentru orice situație.

Lista filmelor:
• The Accountant, 2016 (regizor Gavin O’Connor);
• Life Animated, documentar 2016 (regizor Roger Ross Williams);
• Extremely Loud and Incredibly Close, 2011 (regizor Stephen Daldry).

Cei interesați să participe sunt așteptați în fiecare zi de festival începând cu ora 18:30, la Apollo 111 Teatrul (adresă: Palatul Universul, str. Actor Ion Brezoianu 23-25). Filmele vor rula de la ora 19:00.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Pentru rezervarea unui loc, vă invităm să completați formularul disponibil la următoarea adresă:

https://www.raa.ro/festivalul-de-film-zilele-mintilor-frumoase-ed-4/


Informații despre filme:

Filmele din acest an sunt producții apreciate și premiate în cadrul unor renumite festivaluri: The Accountant – Nominalizat ca cel mai bun film thriller în cadrul Academy of Science Fiction and Fantasy Film, USA; Life Animated – documentar nominalizat la Oscar și câștigător la numeroase festivaluri de film precum Annie Awards sau Berkshire International Film; Extremely Loud and Incredibly Close – Nominalizat la Oscar și câștigător la AARP Movies for Grownups Awards și BET Awards.
Evenimentul își va face debutul duminică, 1 aprilie, cu proiecția filmului The Accountant. Un film antrenant și plin de acțiune care va ține publicul cu sufletul la gură. Îi va face conștienți pe cei din sală de potențialul pe care persoanele cu autism îl pot avea în domenii diferite precum cel financiar (contabilitate și analiză matematică) sau cel al practicării tehnicilor de autoapărare.

Următorul film prezentat publicului, Life Animated, va fi proiectat luni, 2 aprilie. Un documentar animat, o poveste despre eroi și autism care prezintă povestea lui Owen Susking - care a luptat cu autismul și a învățat cum să înțeleagă și să comunice cu lumea din jur, prin intermediul personajelor din universul Disney.

Ultimul film al festivalului va fi prezentat publicului marți, 3 aprilie. Extremely Loud and Incredibly Close prezintă povestea lui Oskar, un copil de 9 ani cu sindromul Asperger, care și-a pierdut tatăl în tragicul atac din 11 septembrie de la World Trade Center. Îndurerat de pierderea suferită, acesta pleacă de acasă într-o aventură prin New York, încercând să descifreze un mesaj misterios lăsat de tatăl său.

Data de 2 aprilie marchează Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, stabilită de Organizația Națiunilor Unite, începând cu 9 septembrie 1989. La nivel global, în jurul acestei date, organizațiile care promovează, susțin și luptă pentru cauza persoanelor cu tulburări din spectrul autist, organizează evenimente menite să evidențieze problematica/cauza autismului și totodată, să stimuleze creșterea gradului de incluziune socială a persoanelor cu autism.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/204644146962440/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 562
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

romanianangelappeal

Adaugat in urma cu 1770 zile, 01 Apr. 2018

Adaugat de vlad.anghel

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2

Alte Evenimente din Bucuresti
martisoare faurite in romania

Martisoare faurite in Romania

Bucuresti, Bucuresti. 30 Ian 2023 - 10 Feb 2023
evenin jazz

Evenin` Jazz

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 23 Iulie 2023
petexpo targul dedicat animalutelor

PetExpo - targul dedicat animalutelor

Bucuresti, Bucuresti. 19 Mai 2023 - 21 Mai 2023
workshop de dezvoltare personala prin pictura de mandale la sed

WORKSHOP DE DEZVOLTARE PERSONALĂ PRIN PICTURĂ DE MANDALE – LA SED

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 19 Februarie 2023
  • Ai ceva de zis?

    .