poze filme in aer liber caro cultura
poze filme in aer liber caro cultura

Filme in aer liber: Caro Cultura

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 5 August 2020 21:00 - Miercuri 5 August 2020
Hotel Caro, Str. Barbu Văcărescu 164A, București 020285

Categorii: Spectacole si Filme

Numar min/max participanti: 1/50

În fiecare zi de miercuri, de la ora 21:00, în perioada 5 August – 23 Septembrie 2020, Happy Cinema și Caro Cultura vă invită să vizionați documentare despre artă în aer liber la Hotelul Caro (Blvd. Barbu Vacarescu, 164A, Bucuresti). Biletele se pot achita exclusiv online pe happycinema.ro și costă 26 de lei.

În luna august puteți viziona:

5 august: Hermitage: The Power of Art
Produs în colaborare cu Muzeul din Sankt Petersburg care dă și numele documentarului, Hermitage: The Power of Art prezintă poveștile și evenimentele care s-au petrecut pe coridoarele muzeului și pe străzile orașului: de la înființarea sa de către Petru cel Mare la splendoarea din timpul Ecaterinei cea Mare, de la triumful lui Alexandru I împotriva lui Napoleon, la revoluția din 1917 și până în prezent.

12 august: Frida. Viva la Vida
Filmul evidențiază cele două părți ale spiritului Fridei Kahlo: pe de o parte artistul revoluționar, pionier al feminismului contemporan, iar pe de altă parte, ființa umană, victimă a trupului ei chinuit și a unei relații chinuite.
Cu Asia Argento ca narator, cele două fețe ale artistului vor fi dezvăluite, urmărind un fir comun format din cuvintele proprii ale lui Frida: scrisori, jurnale și confesiuni private. Filmul alternează interviuri, cu documente originale, reconstrucții captivante și picturile proprii ale lui Frida Kahlo, păstrate în unele dintre cele mai uimitoare muzee din Mexic.

19 august: Klimt & Schiele - Eros și Psyche
Un film eveniment despre scandaluri, vise și obsesii în Epoca de Aur a Vienei. O călătorie fascinantă prin Viena lui Klimt și Schiele. "Klimt & Schiele - Eros și Psyche" este conceput pentru a ghida spectatorul prin sălile Muzeelor Albertina, Belvedere, Muzeul de Istoria Artei (Kunsthistorisches), Muzeul Leopold, Muzeul Sigmund Freud și Muzeul Vienei.

26 august: Gauguin în Tahiti. Paradisul pierdut
În 1891 Gauguin pleacă din Marsilia spre Pacific. Este începutul unei călătorii spre esența vieții și a artei, care îl va face pe Gauguin unul dintre cei mai mari pictori moderni.
"Gauguin în Tahiti. Paradisul Pierdut" ne va conduce în Polinezia franceză, în Insulele Tahiti și Marchize pentru a vedea peisajele care l-au inspirat, în mijlocul localnicilor pe care Gauguin îi iubea, pe urmele unei povești care a devenit legendă, în locurile unde a construit case din bambus și frunze, unde a descoperit lumina și culorile ce i-au schimbat pictura pentru totdeauna, dar și senzualitatea dezinhibată a femeilor indigene.

Mai multe detalii: https://www.happycinema.ro/

Pret bilet: 26 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 842
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

happycinema

Adaugat in urma cu 1422 zile, 03 Aug. 2020

Adaugat de happycinema

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 109

Alte Evenimente din Bucuresti
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
festival nostalgia 2024

Festival Nostalgia 2024

Bucuresti, Bucuresti. 28 Iun 2024 - 30 Iun 2024
concert ed sheeran la bucure ti

Concert Ed Sheeran la București

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 24 August 2024
saga festival 2024

SAGA Festival 2024

Bucuresti, Bucuresti. 5 Iul 2024 - 7 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .