poze grand cinema more transmite in direct barbierul din sevilla

Grand Cinema & More transmite in direct Barbierul din Sevilla

Bucuresti , Bucuresti. Joi 25 Septembrie 2014 20:30

Categorii: Spectacole si Filme

Una dintre cele mai apreciate opere din lume, Barbierul din Sevilla va fi transmisa in direct de la Opera din Paris joi, 25 septembrie, de la ora 20.30. Spectacolul face parte din stagiunea culturala 2014-2015 a Grand Cinema & More din Baneasa Shopping City, care ii intampina pe spectatori cu reprezentatii de trait si de povestit.

Una dintre cele mai faimoase “opera buffa” din istoria muzicii si o sursa nesfarsita de desfatare, Barbierul din Sevilla a fost compusa de catre Gioachino Rossini in doar cateva saptamani. Imprumutand uvertura si anumite arii din alte lucrari ale sale, marele compozitor combina multiple stiluri muzicale si reuseste sa cupleze duo-uri, trio-uri, cvintete si sextete cu o virtuzitate incredibila.

Barbierul din Sevilla a fost una dintre primele opere care au triumfat pe scenele din Europa. Reprezentatiile de la Theatre-Italien din Paris din anul 1819, marele succes din Viena din 1822 si din New York din 1826 au dus la recunoasterea operei ca una dintre cele mai apreciate spectacole din lume.

Barbierul din Sevilla este Figaro, unul dintre cei mai iubiti oameni din orasul sau. Acesta foloseste nenumarate tertipuri si masti pentru ca destinele a doi indragostiti, bogata si superba Rosina si indraznetul conte Amalviva, sa sa uneasca. Toate acestea se intampla in dauna tutorelui Bartolo, care doreste s-o ia in casatorie pe Rosina pentru a intra in posesia averii ei.

Personajele principale sunt interpretate de nume mari ale scenei de opera: soprana Karine Deshayes, nefiind la prima interpretare a Rosinei, readuce pe scena virtuozitatea si portretizarea sensibila a indragostitei. Baritonul Dalibor Jenis, Barbierului din Sevilla, este considerat unul dintre cei mai talentati interpreti ai personajului Figaro, un rol pe care l-a jucat in multe teatre din lume.

Noua reprezentatie, produsa de catre Opera de Paris, constituie un debut pentru regizorul Damiano Michieletto pe marea scena franceza. Corul si orchestra Operei din Paris sunt conduse de dirijorul Carlo Montanaro, familiar cu opera Barbierul din Sevilla, pe care a mai dirijat-o la Opera de Stat din Stuttgart.
Prin noua stagiune, Grand Cinema & More continua sa ofere publicului o experienta culturala alternativa, care impune un nou standard in ceea ce priveste divertismentul din oferta centrului comercial Baneasa Shopping City.
Mai multe detalii despre stagiunea culturala de la Grand Cinema & More pot fi gasite pe www.grandentertainment.ro.

Mai multe detalii: http://www.grandcinemadigiplex.ro/ro/spectacole/cultura/item/819

Comenteaza pe Facebook
people

Adaugat in urma cu 3474 zile, 23 Sep. 2014

Adaugat de PEOPLE

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 305

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .